Menu

Articol

Sesiunea de toamnă la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa - au început înscrierile on-line

La Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa s-a deschis, începând de ieri, 1 august, platforma on-line de înscriere a candidaților pentru sesiunea de toamnă a admiterii în anul universitar 2018-2019. Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a admiterii în ciclurile de studii universitare de licență și de master, platforma va putea fi accesată până în data de 20 septembrie 2018.

Platforma on-line de înscriere a candidaților se găsește pe pagina web a universității, www.uem.ro, la secțiunea Admitere 2018.

Locuri bugetate, cu taxă, facilităţi

430 de locuri bugetate și alte aproape 1.000 în regim cu taxă sunt scoase la concurs, în acest an, la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița. Pentru noul an universitar 2018-2019 UEMR a pregătit facilități privind bursele studenților, mobilitățile ERASMUS+, precum şi scutiri de taxe şi burse de performanţă pentru elevii cu rezultate deosebite la concursuri şi olimpiade.

Pentru absolvenții de liceu oferta universității constă în douăsprezece specializări de licență, în trei facultăți: Facultatea de Inginerie şi Management, Facultatea de Ştiinţe Economice, Facultatea de Ştiinţe Sociale.

Oferta educațională şi conţinutul diferitelor programe de studii din cadrul UEMR au fost adaptate pentru a oferi cunoştinţele şi a forma competenţele pe care absolvenții studiilor superioare trebuie să le deţină pentru a găsi satisfacţia şi succesul pe piața muncii.

Absolvenții examenului de bacalaureat, participanți la olimpiadele naționale la care au obținut distincții (premiile I, II, III, mențiuni), vor ocupa locuri fără taxă în cadrul facultăților universității.

Printre facilitățile acordate viitorilor studenți menționăm: cuantumul burselor de performanță în valoare de 900 lei/lună, cumularea burselor de studiu cu bursa socială (acolo unde este cazul), acordarea burselor în perioadele intersemestriale, parteneriate de practică și internshipuri cu entități publice și private din regiune menite să garanteze pregătirea practică, angrenarea studenților în activitatea centrelor de cercetare sau în acțiuni de voluntariat.

Powered by Jasper Roberts - Blog