Menu

Articol

0 Comentariu

Sevil Shhaideh, interpelată în parlament de Valeria Schelean-Şomfelean

Valeria Schelean-Șomfelean

Deputata PNL de Caraș-Severin, Valeria Schelean-Șomfelean a adresat o interpelare viceprim-ministrului, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, referitoare la „măsurile pe care intenţionează să le adopte Guvernul în ceea ce privește concediul și indemnizația pentru creșterea copilului, dar și alte drepturi ori beneficii”.

Interpelarea are la bază o declarație televizată făcută recent de viceprim-ministrul Guvernului Grindeanu, în care dupatata Valeria Schelean-Şomfelean îi cere câteva precizări.

În primul rând, se interesează de numărul total de persoane care beneficiază în acest moment de indemnizații de creșterea copilului conform Legii 66/2016.

„Care este indemnizația medie primită de aceștia? Câți beneficiari au în prezent au indemnizația până în 5.000 de lei? Care este impactul bugetar al acestor indemnizații?

Câți dintre beneficiari au indemnizații cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei și care este impactul bugetar al acestor indemnizații?

Câți beneficiari au indemnizații de peste 10.000 de lei și care este impactul bugetar al acestor indemnizații?

Care este cea mai mare indemnizație în plată după intrarea în vigoare a Legii 66/2016?

Cu cât au crescut sumele alocate de la bugetul de stat alocate pentru plata indemnizațiilor pentru creșterea copilului din momentul intrării în vigoare a Legii 66/2016?

Care sunt estimările/prognozele pentru viitor?

Ce alte prevederi privind concediul și acordarea indemnizației de creșterea copilului sunt analizate în prezent de executiv și în ce sens?

Ce alte drepturi/stimulente/beneficii, în vigoare în momentul de față, sunt în analiza Guvernului și în ce modalitate iuntenționează executivul să le modifice/ajusteze înaintea elaborării Legii bugetului de stat pentru anul 2018?

Există la nivelul Guvernului și proiecte care să vizeze modificarea cuantumului alocației de stat pentru copii? Dacă da, la ce se referă acestea?

Ce măsuri compenstaorii intenționează Guvernul să adopte în sensul stimulării creșterii natalității și opririi declinului demografic cu care se confruntă țara noastră?”, se arată în interpelarea Valeriei Schelean-Șomfelean, adresată viceprim-ministrului Sevil Shhaideh.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog