Menu

Articol

Sfârşitul lumii vine la Reşiţa! Nu e glumă, se filmează!

Un nou film artistic se va turna la Reşiţa, în perioada 4-11 iunie 2017. Filmul de scurt metraj se intitulează „Spre noapte” şi are ca subiect viaţa comunităţii dintr-un mic orăşel, adică din Reşiţa, în ulltima zi dinainte de sfârşitul lumii! Filmul este realizat de o echipă internaţională, sub coordonarea regizorului Sergiu Zorger, din Cluj, absolvent al Facultăţii de Filme, Arte, Media din Köln.

„Toată povestea se întâmplă în ultima zi a planetei Pământ. Sfârşitul lumii s-a anunţat deja de trei luni şi toată lumea ştie deja ce se va întâmpla, aşa că toată lumea a ajuns, cumva, să se confrunte cu chestia aceasta. Prin urmare, toate scenele acelea pe care le vezi în filmele obişnuite, că lumea e tot mai speriată, că sunt revolte şi proteste şi violenţe, toate au trecut. În prima lună s-au întâmplat deja toate. Şi, acum, în ultima zi, fiecare găseşte un mod personal de a-şi începe ziua, de a-şi petrece ultima zi din viaţă. Filmul urmăreşte un personaj, care vrea să-şi adio de la sine, vrea să fie pregătit, aşa că se uită în oglindă şi zice, OK, până aici am trăit tot ce am trăit. Şi din momentul acela nu mai vrea să ţină de ceva, să se ataşeze de ceva şi se lasă purtat de val, de fiecare eveniment care se întâmplă pe stradă, locuri, oameni, întâmplări ce se petrec pe unde îl poartă curiozitatea. Şi întâlneşte diferiţi oameni, fiecare confruntându-se cu sfârşitul în propriul lui fel. Unii încearcă să trăiască intens, alţii regretă, alţii se lasă să cadă în nebunii, plăceri şi droguri. Sunt şi situaţii care pot părea ridicole şi duioase în acelaşi timp, de exemplu, o bătrânică îşi spală maşina! Eroul nostru întâlneşte şi o fată, care pare „să fie din acelaşi film ca şi el”. Tânărul acesta parcurge un drum din centrul oraşului, până la margine, unde, spre seară, întâlneşte un grup care celebrează sfârşitul lumii în jurul unui foc, într-o poiană. E cel, mai bun loc în care ar fi putut să ajungă!”, ne-a povestit regizorul Sergiu Zorger.

În rolurile principale sunt distribuiţi actorii Ioana Bugarin şi Serghei Chivirigă. Filmul are nevoie de aproximativ 50 de roluri secundare şi de figuranţi, pe care producătorii îi caută în Reşiţa.

Doritorii care vor să apară în filmul „Spre noapte” pot suna la numărul de telefon 0743011360 sau îşi pot trimite datele de contact pe e-mailul anamaria.pirvan@gmail.com.

Powered by Jasper Roberts - Blog