Menu

Articol

Şi mexicanii au dansat la Festivalul de la Băile Herculane

Ziua a doua a Festivalului Internaţional de Folclor „Hercules”, marţi, 3 iulie, a adus pe scena din Parcul Vicol, Băile Herculane, pe mult aşteptaţii şi exoticii danstori mexicani de la „Estampas de Mexico", director: Yolanda Gonzales. Nimeni nu vrea să spună că sunt cei mai buni dansatori, însă, în fiecare an, mexicanii sunt aşteptaţi cu emoţii şi cu aplauze, având în vedere specificul colorat şi exotic al dansurilor populare din America Latină.

Dansatori, din Oltenia şi Banat, până în America!

Însă, nu mai puţin aplaudaţi au fost, seara trecută:

Ansamblul „Terhola Song and Dance Stat Ensemble Imereti" – Giorgia, coordonator: Gocha Tchankvetadze;
Ansamblul „Danubius" - Drobeta Turnu-Severin, director - Emilia Mihăilescu;
Ansamblul „Tamburașii" – Clocotici, coordonator - dr. Mihai Vatav;
Ansamblul „Villaviciosa Aires de Asturias" – Spania, director - Elena Alonso;
Ansamblul "Gugulanul" – Borlova, coordonator - Gică Cocie

Aşa cum am amintit, printre dansatorii de ieri, plini de ritm şi culoare au fost danstorii de la Ansamblul „Estampas de Mexico" – Mexic, director: Yolanda Gonzales.

Trofee de preţuire şi diplome de participare

Conform organizatorilor, toate colectivele artistice au prezentat spectacole de înaltă ținută artistică evidențiind obiceiuri, tradiții și costume tradiționale sărbătorind astfel Anul Centenarului și Patrimoniului într-un mod cu adevărat festiv.

Întregul regal folcloric a fost urmărit de peste 500 de spectatori, în amfiteatru, precum și de alte câteva mii de spectatori care au asistat la transmisiunile live.

Prezentarea spectacolului a fost făcută de Angelica Herac, referent de specialitate – CJCPCT CS și de Gabriela Țolea - elevă Liceul "Mircea Eliade" Reșița.

Tuturor colectivelor artistice le-au fost înmânate cadouri culturale constând în trofeul Festivalului și alte materiale promoționale vizând valorile culturale și turistice ale județului și diplome de participare.

Organizatorii festivalului sunt, Consiliul Județean Caraș-Severin – președinte, Silviu Hurduzeu; Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradționale Caraș-Severin – manager, prof. Ioan Benga; Primăria și Consiliul Local Băile Herculane – primar Cristian Miclău; Mitropolia Banatului – Î.P.S. Ioan Selejan, cu sprijinul Teatrului de Vest Reșița – director, Florin Ionescu.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog