Menu

Articol

Silviu Hurduzeu scapă o vorbă lângă cazan. Preşedintele CJ ştie cine vor fi viceprimarii Reşiţei?

Lions Club Reşiţa Montană a avut alături, sâmbătă seara, la standul din Poiana Lupului - Gărâna, câţiva politicieni şi funcţionari publici din Caraş-Severin, care au ajutat la strângerea de fonduri pentru copiii defavorizaţi. Primul dintre invitaţii la acţiunea Lions Club, care a servit clienţii din cazanul cu gulaş vânătoresc, a fost preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu. Acesta şi-a îmbrăcat şorţul de bucătar şi a servit clienţii, umăr lângă umăr cu voluntarii Lions din Reşiţa.  Alături de preşedintele Silviu Hurduzeu au fost, Valentin Boşneac, consilier judeţean, Silvia Chivari, consilier local la Reşiţa, precum şi Luminiţa Jivan, consilier al preşedintelui. Mai târziu au venit la muncă voluntară consilierul local Adrian Dacica şi deputatul Valentin Blănariu.

Cine va fi unul dintre viceprimarii Reşiţei

După ce au fost echipaţi corespunzător, cu şorţ şi mănuşi, invitaţii Clubului Lions au început să servească clienţii, care n-au întârziat să apară la stand. Au fost reşiţeni, timişoreni, bucureşteni, turişti din Germania, Franţa şi Anglia. La un moment dat, unul dintre membrii Lions a întrebat un client dacă ştie cine l-a servit. Acesta nu ştia şi i s-a explicat că la polonic, într-o acţiune caritabilă, se află preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin. Iar preşedintele, Silviu Hurduzeu, arătând spre Adrian Dacica, a spus: „Şi viitorul viceprimar al Reşiţei”. S-a creat o stare de veselie, Adrian Dacica părea mirat, de unde ştiţi, cine v-a spus, lumea râdea şi, până la urmă, cineva din mulţime a concluzionat: „Dacă până şi PSD-ul spune aşa, înseamnă că aşa este!”

Aici, facem o paranteză, pentru cei nefamiliarizaţi cu politica din Caraş-Severin, şi reamintim că PSD-ul a câştigat alegerile la Consiliul Judeţean, în alianţă cu PMP, iar social-democratul Silviu Hurduzeu este preşedintele Consiliului Judeţean. Pe de altă parte, Primăria şi Consiliul Local Reşiţa au fost câştigate de liberali, în alianţă cu verzii, dar primarul Ioan Popa încă nu şi-a ales viceprimarii, unul dintre cei vizaţi fiind liberalul Adrian Dacica. După aceste mic derapaj politic, nu s-a mai făcut politică la stand şi, în momentele de respiro, s-a discutat despre jazz, despre muzică, alimentaţie sănătoasă şi despre natură.

În pauză s-au făcut planuri. Se mai dezvoltă festivalul?

La standul Lions Club a venit şi directorul Festivalului Internaţional de Jazz Gărâna 2016, Marius Giura, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Silviu Hurduzeu, a luat o pauză şi a purtat o discuţie amicală cu Marius Giura, despre fenomenul Gărâna, despre probleme organizatorice şi proiecte de dezvoltare.

Menţionăm că Silviu Hurduzeu, Adrian Dacica, ceilalţi invitaţi care au servit, sâmbătă, la standul Lions, au fost mai întâi instruiţi, apoi, ajutaţi la serviciu de membrii Lions Club Reşiţa Montană: Adelin Tuţă, Ovidiu Almăjan, Ionuţ Burlacu, Adrian Roşca, Mitică Gogoneaţă, Marian Apostol şi alţii.

Duminică, 10 iulie, la standul Lions din Poiana Lupului, unde se desfăşoară, au servit la cazanele cu gulaş şi fasole actorii Dan Mirea şi Andrada Samoilă, de la Teatrul de Vest Reşiţa.

Powered by Jasper Roberts - Blog