Menu

Articol

Sloganul lui Waldemar Murgu, şeful spitalului reşiţean: „Legalitate, prioritate şi rentabilitate!”

Noul manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, Waldemar Murgu, a susţinut, astăzi, o conferinţă de presă, în care şi-a prezentat punctul de vedere privind scoaterea din criză a spitalului judeţean. Alături de managerul Waldemar Murgu a stat purtătorul de cuvânt al spitalului, Adina Miloş. Waldemar Murgu, care a fost director la mai multe mari companii multinaţionale, a spus că propunerea de a conduce destinele spitalului a venit din partea Consiliului Judeţean Caraş-Severin, fapt care îl onorează. Nu are o experienţă medicală, dar, are o mare experienţă managerială.

Referitor la situaţia spitalului judeţean, Waldemar Murgu a spus că a găsit la spital o echipă de medici competenţi, profesionişti, care sunt şi bine intenţionaţi, aceştia arătându-şi disponibilitatea de a contribui le eficientizarea spitalului.

„Suntem aici să facem să fie un pic mai bine!”

„Vorbim de eficienţă şi rentabilitate la un spital! Da! Pentru că factorul economic generează şi condiţionează actul medical, calitatea actului medical. Totul este condiţionat de bani! Dacă o secţie are, în mare, tot ce-i tebuie, şi calitatea actului medical este bună, ceea ce cu toţii ne dorim, iar satisfacţia pacientului este, evident, alta! Pentru că trăim într-o lume reală. De aceea suntem aici ca să încercăm să fie un pic mai bine!”, a spus Waldemar Murgu.

„Ceea ce facem, este pentru binele pacientului, dar şi pentru angajaţi”

„Ceea ce facem noi şi ne propunem noi este, în primul şi în primul rând, pentru binele pacientului. Şi nu în al doilea rând, aş pune pe acelaşi plan, angajaţii spitalului. Pentru că este foarte clar că dacă există motivaţie din partea personalului medical, suntem oameni şi putem înţelege, şi actul medial poate să aibă un plus! (...) Eu am trei principii după care mă ghidez şi mă voi ghida mereu: legalitatea, prioritatea şi rentabilitatea. Dacă vom ţine mereu cont de aceste lucruri, vom fi realişti şi vom fi pragmatici, sunt convins că vom trece peste toate aceste probleme. Ştiu la ce m-am înhămat, nu este uşor, dar, nici nu am venit să mă vait! ”, a mai afirmat Waldemar Murgu.

Transparenţă şi eficienţă!

Waldemar Murgu a mai precizat că va miza pe transparenţă, atât căte Consiliul Judeţean, presă şi societatea civilă, pentru că spitalul este o instituţie publică, este în serviciul cetăţenilor şi toţi trebuie să ştie cum se face, ce se face, cum se cheltuiesc banii. A mai spus că va prezenta un plan de măsuri către Consiliul Judeţean Caraş-Severin, iar principalul obiectiv financiar al conducerii spitalului este ca, până la sfârşitul anului, rezultatul financiar al fiecărei luni să fie zero. Adică, spitalul să nu mai producă pierderi, să nu mai acumuleze datorii. În paralel va miza pe atragerea de fonduri europene, de fonduri private, precum şi pe colaborarea cu societatea civilă, care poate fi un partener important pentru sprijinirea financiară a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa.

Powered by Jasper Roberts - Blog