Menu

Articol

Sondajul care dezbină şi care necesită precizări

Felix Borcean şi Andrei Ungur

Editorialul apărut vineri în ziarul online Argument, în care făceam o paralelă între două momente, oarecum asemănătoare, din viaţa fostului preşedinte al României, Emil Constantinescu, cel care a rămas celebru prin fraza „M-a învins Securitatea“, şi a primarului Caransebeşului, Felix Borcean, care recent spunea: „Mă deranjează că am dat bani pe un sondaj de toată jena, eu am ieşit cel mai corupt“, a trezit emoţii în rândul liberalilor din Caransebeş. Aceştia susţin că textul cuprinde un neadevăr, acela că sondajul a fost comandat de PNL Caransebeş, şi nicidecum de şefii de partid ai lui Felix Borcean, şi că acesta a plătit doar o parte din costuri, ca să nu se înţeleagă că a achitat singur cei 19.000 de lei.

Iată ce ne-a declarat în acest sens Andrei Ungur, preşedintele interimar al PNL Caransebeş: „Sondajul a fost comandat de PNL Caransebeş, şi nu de liderii partidului. Tariful a fost negociat la Bucureşti de Felix Borcean împreună cu mine. Singura implicare a preşedintelui Marcel Vela a fost aceea că a pus ştampila pe contract, întrucât doar filiala judeţeană are cont în trezorerie, şi a adus documentul de la Bucureşti. Nimic altceva“.

Întrebat fiind dacă el şi Felix Borcean erau în temă cu conţinutul sondajului care a trezit atâta vâlvă, Andrei Ungur ne-a mărturisit: „Ne-au prezentat conţinutul, cu întrebările aferente, însă nici unul dintre noi nu a avut obiecţii. Am cerut ca acel sondaj să nu fie făcut de localnici, ceea ce s-a şi întâmplat. Că au existat nemulţumiri după aflarea rezultatelor, este o altă problemă. Persoanele publice trebuie să se obişnuiască şi cu o astfel de abordare a publicului“.

Potrivit sondajului efectuat la începutul toamnei anului trecut, Felix Borcean, pe atunci preşedinte al PNL Caransebeş, era creditat ca fiind cel mai mincinos, corupt şi arogant dintre toţi politicienii locali, fapt care l-a determinat pe acesta să afirme că a fost vorba de un sondaj de toată jena, prin care s-a urmărit discreditarea sa ca om politic.

Powered by Jasper Roberts - Blog