Menu

Articol

Sorin Simescu îi aşteaptă, în stânga şi în dreapta lui, pe Ion Mocioalcă şi Ion Spânu

Demisia lui Ion Mocioalcă din PSD şi trecerea sa în PRO România trezeşte reacţii dintre cele mai diverse în râdul decidenţilor politici din judeţ. „Rebelii” din tabăra condusă de Luminiţa Jivan au motive să jubileze, să-şi ceară partea leului, cel puţin până la organizarea alegerilor pentru şefia organizaţiei PSD. Deocamdată, se pare că Ioan Crina şi nu deputata Jivan va asigura interimatul până la următoarele alegeri.

Între cei care au salutat plecarea lui Ion Mocioalcă din PSD se numără şi Sorin Simescu, coordonatorul PRO România în Caraş-Severin. „Mă bucură decizia domnului Mocioalcă! Venirea în PRO România, alături de noi, a unui politican de anvergura, experiența și notorietatea lui Ion Mocioalcă reprezintă un real câștig. În acest moment, organizația PRO România Caraș-Severin are doi reprezentanți în Parlamentul României, lucru care pentru un partid nou, în formare, reprezintă un mijloc de a ne promova proiectele și inițiativele pe care le avem în vedere pentru dezvoltarea și buna funcționare a județului nostru. Sunt convins că, alături de domnul Mocioalcă, sarcina mea de a construi, organiza și promova PRO România în Caraș-Severin va fi mult mai ușoară, iar cu domnul Moicoalcă organizația PRO România din județ va deveni una dintre cele mai performante organizații PRO România din țară”, ne-a mărturisit Sorin Simescu.

Ionuţ Popovici, preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Filiala Caraş-Severin, a fost mai rezervat, chiar şi în condiţiile în care recunoaşte că, în alegerile care au constituit actuala structură de conducere a Consiliului judeţean a votat alături de PSD. „Nu sunt eu în măsură să comentez actele politice ale domnului Mocioalcă. Domnia sa ştie mai bine decât noi toţi de ce a făcut un astfel de gestgest. În schimb, pot să comentez şi să vă vorbesc despre partidul din care fac parte şi organizaţia judeţeană pe care o conduc”.

Întrebat despre zvonurile ce au circulat în ultimul timp referitoare la schimbarea conducerii CJ, Ionuţ Popovici a spus: „Voi discuta cu colegii mei despre ultimele evenimente din PSD, dar vă asigur că interesele judeţului  vor fi mereu peste cele politice. Am plecat la drum alături de Ion Mocioalcă şi Silviu Hurduzeu şi, în ceea ce mă priveşte, voi fi alături de Silviu Hurduzeu şi vom face ce trebuie făcut pentru Caraş-Severin”.

Rezervat, dar şi ironic, s-a dovedit senatorul Marcel Vela, preşedintele PNL Caraş-Severin. Acesta ne-a mărturisit: „O demisie este un act unilateral de voinţă şi nu pot să comentez aceasat gest politic, ci doar apreciez că recunoaşte falimentul PSD. Îi doresc mult succes în demersul de a convinge pe toţi primarii şi consilierii judeţeni pesedişti ca să-l urmeze”.

Powered by Jasper Roberts - Blog