Menu

Articol

Spălătorii de vase şi portarii sunt la mare căutare pe piaţa muncii din Caraş-Severin

Oficial, până în data de 31 mai, în Caraş-Severin sunt disponibile 42 de locuri de muncă, cele mai multe în Băile Herculane, în industria hotelieră. Şi la Reşiţa sunt câteva oferte, dar nu de oţelari, strungari sau laminatori, ci de profesii ce nu au nimic în comun cu tradiţia industrială a acestor meleaguri.

Surprinzător sau nu, la mare căutare sunt spălătorii de vase, încadraţi în categoria „lucrător bucătărie”. Şi nu doar în Băile Herculane, acolo unde începe sezonul estival şi este de aşteptat ca staţiunea să se umple de turişti, ci şi la Anina.

Apoi se caută bucătarii, ajutorii de bucătar, îngrijitorii de clădiri, ospătarii, chelnerii, portarii, cameristele, muncitorii necalificaţi, îngrijitorii persoane în vârstă. Pe ici, pe colo câte un absolvent de studii superioare.

În pas cu nevoile pieţei sunt şi cursurile de calificare organizate de către AJOFM Caraş-Severin demarcate în acest an: îngrijitor bătrâni la domiciliu la Oţelu Roşu şi la Reşiţa şi bucătar la Moldova Nouă, iar în perioada următoare vor fi demarate alte trei cursuri în meseriile de inspector securitate şi sănătate în muncă, frizer, coafor, manichiură, pedichiură la Reşiţa şi un curs de competenţe cheie - comunicare în limba română la Oraviţa.

Nimic în privinţa meseriilor care au făcut istorie la Reşiţa şi Oţelu Roşu de-a lungul a două secole. (Foto: Infomunca)

Powered by Jasper Roberts - Blog