Menu

Articol

Spaniolii ne aşteaptă să le culegem căpşunile

Nici măcar nu s-a terminat anul, şi iată că spaniolii lansează pe piaţa muncii de la noi oferta pentru activităţile agricole din 2019. Este vorba de 800 de locuri de muncă, dintre care jumătate sunt rezervate femeilor, iar cealaltă jumătate, cuplurilor dispuse să lucreze la recoltarea căpşunilor. Oferta este promovată de Serviciul EURES, din cadrul AJOFM Caraş-Severin.

Potrivit comunicatului AJOFM, semnat de Carla Goagă, durata contractului de muncă este de aproximativ trei luni, data estimată de angajare fiind 15 februarie 2019. Timpul de lucru este de 6,5 ore efectiv lucrate/zi, 40 de ore şi 15 min/săptămână împărţite în 6 zile, ziua de odihnă nefiind neapărat duminica.

Salariul oferit este de 40,43 euro brut/zi, plătibil la două săptămâni prin transfer bancar. Contribuţiile datorate sunt: (IRPF=impozit) = 2% , asigurare medicală = 113 euro/lună. Perioada de probă este de 15 zile. Cazarea este oferită de către angajator contra unei sume de 1,6 euro/zi (plata utilităților).

Angajatorul plăteşte transportul către Spania, contravaloarea acestuia urmând a fi recuperată din salariile pe care le va primi angajatul. Întoarcerea în România (la terminarea contractului) este suportată de angajator, transportul dus-întors fiind organizat de angajator printr-o firmă de transport.

Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Caraş-Severin din Reşiţa, strada Traian Lalescu nr. 17, tel. 0255/212160.

Dosarul pentru înregistrarea în baza de date va conţine următoarele acte: cererea tip (se completează la sediul agenţiei), copie act identitate, CV, adeverinţa medicală „apt pentru muncă”. Preselecţia solicitanţilor care doresc să ocupe un loc de muncă la acest angajator va fi făcută de către consilierii EURES, iar CV-urile selectate vor fi trimise la angajator pentru selecția propriu-zisă.

Termenul limită pentru aplicare este data de 1 februarie 2019.

Powered by Jasper Roberts - Blog