Menu

Articol

Stejari plantaţi în curtea Şcolii Generale cu numărul opt din Reşiţa pentru a marca cei 100 de ani de la Marea Unire

Elevii claselor a opta din cadrul Şcolii Generale cu numărul opt din municipiu au plantat astăzi, 28 noiembrie, zece stejari donaţi de reprezentanţii Parcului Naţional Semenic-Cheile Caraşului.

Camelia Coandă, directorarea instituţiei reşiţene spune că: „ziua de astăzi este una foarte importantă. Cu ajutorul partenerilor noştri în acest proiect, elevii au sădit aceşti copaci, spun copaci deoarece ei deja şi-au imaginat cum va arăta totul peste ani şi ani“.

Elevii au fost foarte încântaţi că au avut ocazia să participe la această acţiune şi au îndurat cu brio temperaturile scăzute. „Este minunat să poţi face ceva pentru oraşul în care locuieşti, mai ales că sărbătorim Centenarul Marii Uniri“, au spus copiii.

Nicolae Ifca, şeful Parcului Naţional Semenic-Cheile Nerei a venit cu o surpriză atât pentru tineri dar şi pentru întreaga comunitate. „Ne-am gândit ca acţiunea de astăzi să fie completată şi de un act, semnat de reprezentanţii ambelor părţi implicate, iar documentul va fi îngropat în „capsula timpului“, chiar pe data de 1 Decembrie“, a precizat Ifca.

Stejarii roşii plantaţi astăzi de tinerii elevi sunt ornamentali şi au fost crescuţi la pepiniera din Bocşa şi se vor adapta foarte bine la zona aleasă.

Powered by Jasper Roberts - Blog