Menu

Articol

Surpriză de proporţii pentru cei de la Humanitas Pro Deo. Jurnaliştii au trecut prin bucătăria asociaţiei

Reprezentanţii presei cărăşene au răspuns pozitiv invitaţiei Centrului de Voluntariat Reşiţa şi Direcţiei de Tineret şi Sport Caraş-Severin, care au lansat provocarea de a găti o masă caldă unor tineri cu nevoi mai speciale.

Acţiunea face parte din cadrul celei de a XVII-a ediţii a Săptămânii Naţionale a Voluntariatului. Jurnaliştii au lăsat condeiul şi au trecut la gătit pentru copiii din Centrul de zi pe care Fundația Humanitas Pro Deo îl administrează. Cei mici au fost aşteptaţi de ziarişti cu un hamburger pe care l-au intitulat „Super, Super” şi un deșert delicios cu fructe, iaurt şi îngheţată.

În cursul acestei zilei, voluntarii vor organiza, începând cu ora 17.00 „Află ce te face să-înflorești – silence performance”. Tinerii îşi vor da întâlnire în centrul oraşului şi vor încearca să atragă atenția printr-un silence performance. „Dacă vremea este favorabilă vom organiza și un atelier de lucru în spațiul public, la vedere, vom construi panouri prin care să atragem atenția asupra gunoiului provenit de la guma de mestecat și de la mucurile de țigări aruncate la întâmplare. Cu panourile noastre vom permite oamenilor să știe că problema este de amploare și că panoul realizat de noi este un loc bun pentru a începe diminuarea problemei”, a spus Dana Lupşan, directorul Direcţiei pentru tineret şi Sport caraş-Severin, coordonatorul Centrului de Voluntariat Mansarda Reşiţa.

Powered by Jasper Roberts - Blog