Menu

Articol

1 Comentariu

Sute de șoferi sancționați de către polițiști de la Rutieră

În perioada 18–25 august, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe raza întregului județ în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, a conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.  

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ, ag. șef adj., Cecilia Dăneț, poliţiştii au întocmit 11 dosare penale și au aplicat 730 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 520 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Au fost reţinute în vederea suspendării 14 permise de conducere pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, neacordarea priorității şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 6 certificate de înmatriculare.

La data de 25 august, în jurul orei 16.50, pe DN 57 B, în afara localității Petnic a avut loc un accident rutier.

Polițiștii stațiunii Băile Herculane au stabilt faptul că un bărbat de 31 de ani, din Mehadia, a condus o motocicletă pe DN 57 B, din direcția Bozovici spre Iablanița iar la km 88+400m a lovit o femeie în vârstă de 85 de ani care s-a angajat neregulamentar în traversarea străzii.

În urma accientului a rezultat rănirea gravă a femeii, aceasta fiind transportată la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale.

Motociclistul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

În aceeași zi,  în jurul orei 22.37, polițiștii municipiului Reșița au depistat pe strada Țerovei un autoturism condus de un tânăr de 26 de ani, din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit că autorizația de circulație provizorie era expirată din data de 19.06.2015.

În cauză s-a întocmit dosar penal.

Comentarii

Am văzut cum au fost sancționați mai mulți șoferi din Caras Severin, lucru care reiasă din articolul dumneavoastră, mai puțin doamna Comisar Sef Stoian Sofica, care nu a acordat prioritate la "cedează trecerea", provocând accident din vina ei. Nu are același regim cu restul cetățenilor din trafic? Sau a fost aplicată protecția( soțul răspunzând de serviciul rutier pe județ) în loc de sancțiune. De ce nu i sa suspendat carnetul? Din al cui ordin?

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog