Menu

Articol

Taxă de staţiune balneoclimaterică, la Băile Herculane

De aşa ceva vor avea parte persoanele venite la tratament sau odihnă în staţiunea de pe Valea Cernei, începând de marţi, 1 ianuarie 2019. Hotărârea a fost luată de consilierii locali în ultima lor şedinţă ordinară din acest an.

Dacă operatorii economici din staţiune, prezenţi la şedinţă, au susţinut că noua taxă reprezintă o cheltuială în plus pentru turiştii care se cazează în staţiune, consilierii au fost de părere că ea va ajuta bugetul local.

„Este vorba de 1% din valoarea cazări pe o zi, ceea ce înseamnă 1 leu de persoană şi doar în cazul hotelurilor de trei şi patru stele ea ajunge la 4 lei/zi. Se plăteşte unităţii hoteliere la care este cazat turistul. Din banii colectaţi, putem promova staţiunea în diverse moduri, degrevând astfel primăria de o cheltuială în plus“, ne-a mărturisit primarul Cristian Miclău.

Se estimează că această taxă va aduce la bugetul local în jur de 30.000 de le/an.

De precizat că, o astfel de taxă este reglementată de o Ordonanţă de Urgenţă, potrivit căreia se lasă la atitudinea consiliilor locale aprobarea sau neaprobarea sa. Pe de altă parte, actul normativ prevede ca taxa să fie cuprinsă între 0,5 şi 5%  din tarifele practicate de unităţile de cazare pentru o singură zi. Din acest punct de vedere, Băile Herculane se situează la limita de jos a taxei.

Powered by Jasper Roberts - Blog