Menu

Articol

Teatrul de Vest Reşiţa îşi deschide stagiunea de toamnă. Managerul Florin Ionescu va urca pe scenă!

Teatrul de Vest Reşiţa îşi deschide stagiunea de toamnă 2018, duminică, 16 septembrie, cu un spectacol la matineu, pentru copii, şi cu o producţie proprie realizată cu trei cunoscuţi actori din Timişoara. Duminică, de la ora 11.00, pe scena Palatului Cultural, va fi prezentat spectacolul „Valiza fermecată”, în fapt, o adaptare a două basme, în regia lui FranK Ildiko, avându-i în distribuţie pe Sorin Fruntelată şi Florin Ibraşi. Este vorba despre două basme care au fost deja prezentate în şcoli din Reşiţa şi s-au bucurat de participarea activă a copiilor în desfăşurarea spectacolelor. Spectacolul de la matineu este recomandat copiilor de grădiniţă şi celor din ciclul primar.

Spectacolul de deschidere a staginii teatrului reşiţean este „Iaacovi şi Leidental”, o tragicomedie complexă „cu de toate”. Spectacolul, nerecomandat persoanelor sub 16 ani, are secvenţe muzicale, cântate live de actori, are dans, are accente de comedie, dar şi de melodramă, însă, jucată în registru de parodie. Este povestea a doi prieteni care se îndrăgostesc de aceaşi femeie, de unde încurcăturile curg în cascadă.

Deschiderea stagiunii, precum şi proiectele de anul acesta au fost prezentate, astăzi, într-o conferinţă de presă, susţinută de către managerul Teatrului de Vest, Florin Ionescu, alături de scriitorul şi criticul de teatru Ion Cocoara, de regizorul Frank Ildiko şi de scenograful Erika Cseglödi.

Motivul pentru care teatrul reşiţean îşi deschide stagiunea cu un spectacol deja jucat pe scena reşiţeană este acela că două dintre actriţele Teatrului de Vest, Camelia Ghinea şi Ana-Maria Cizler, sunt plecate la Râmnicu Vâlcea, unde participă la realizarea proiectului „Ne ştim de 100 de ani”, dedicat Centenarului. Repetiţiile de la Râmnicu Vâlcea au început în 25 august, iar premiera spectacolului pe scena reşiţeană va avea loc în 11-12 noiembrie 2018. Spectacolul va fi prezentat şi la Râmnicu Vâlcea, Arad, Piatra Neamţ şi la Teatrul „Bulandra” din Bucureşti.

Florin Ionescu, pe scena Teatrului de Vest, în calitate de actor

Teatrul reşiţean va avea prima premieră din acest an, cu spectacolul „Prah”, de Spiró György, în regia lui Frank Ildiko şi scenografia de Erika Cseglödi, avându-i în distribuţie pe Florin Ionescu şi Frank Ildiko.

Referitor la (re)debutul său ca actor, la mijlocul lunii octombrie, pe scena Teatrului de Vest, managerul Florin Ionescu a declarat:

„Pentru mine provocarea este că voi urca pe scenă de teatru, pentru prima dată după 4 ani. Nu am crezut că va fi scena reşiţeană! Prima dată am zis, OK, dacă va fi să mă întorc pe scenă o voi face la Naţionalul din Timişoara, acolo unde am şi fost invitat. Dar, acum, că am devenit patriot local reşiţean, o voi face la Reşiţa. Sincer, sunt foarte emoţionat!”

Camelia Ghinea va fi omagiată

După premiera spectacolului „Prah”, regizoarea Mihaela Lichiardopol va pune în scenă spectacolul „Mama”, având în distribuţie pe Camelia Ghinea şi Andrada Samoilă, un spectacol dedicat actriţei Camelia Ghinea, care anul acesta a împlinit 30 de ani de activitate pe scena reşiţeană.

Un nou festival de teatru la Reşiţa, festivalul tinerilor regizori

Florin Ionescu a precizat că anul viitor, Teatrul de Vest Reşiţa va organiza un festival de teatru, în perioada mai-iunie. Festivalul va fi destinat tinerilor regizori. Selecţionerul spectacolelor va fi criticul de teatru Ion Cocora.

Powered by Jasper Roberts - Blog