Menu

Articol

Teatrul de Vest Reşiţa: „Mulţumim, Radio Timişoara!”

Autor: 

Radio Timişoara a donat, ieri, Teatrului de Vest Reşiţa o colecţie de 241 de cărţi, în cadrul proiectului „Badea Cârţan – Ai carte, ai parte”, proiect iniţiat în anul 2000, astfel că, în decurs de 17 ani, Radio Timişoara a donat peste 215.000 de cărţi în ţară şi în străinătate. În afara graniţelor ţării, donaţiile au fost făcute în special către comunităţile de români. În ţară, cele mai multe cărţi au fost donate către şcoli, însă, un segment al acestui proiect se ocupă de donarea unor cărţi de specialitate către diferite instituţii de cultură. În acest sens, Radio Timişoara a donat cărţi teatrelor din Oradea şi Arad, după care, ieri, a venit rândul Teatrului de Vest Reşiţa.

Reprezentantul Radio Timişoara, care a sosit cu volumele la Reşiţa, Radu Ciprian Pop, a fost întâmpinat de către managerul Teatrului de Vest, Florin-Gabriel Ionescu. Redactorul Radu Ciprian Pop a predat cărţile şi a explicat dimensiunile proiectului, arătând că a adus din partea postului de radio timişorean, în principal, cărţi de teatru.

Radu Ciprian Pop şi Florin Gabriel Ionescu au semnat actul de donaţie, apoi, după ce a văzut o parte din cărţile donate, managerul Teatrului de Vest Reşiţa, Florin-Gabriel Ionescu, a declarat:

„Vă spun sincer că, iniţial, am crezut că vom primi tot felul de cărţi de care, poate, cineva vrea să scape şi de care nici noi nu aveam nevoie. Dar, ce am primit noi aici este o comoară! Sunt cărţi de dramaturgie, autori români şi străini, culmea, chiar volume ale unor dramaturgi despre care mă întrebam cum putem face rost. În plus, sunt cărţi excepţionale de teorie a teatrului, de critică, de istorie a teatrului. Am primit chiar manuale de artă teatrală. Mulţumim postului public Radio Timişoara pentru această frumoasă surpriză, pentru această bogăţie pe care ne-au dăruit-o!”

Sesizând entuziasmul cu care a fost primită donaţia de cărţi, Radu Ciprian Pop a declarat că acţiunea de la teatrul reşiţean se va repeta.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog