Menu

Articol

0 Comentariu

Telefonul dăunează grav funcției!

Prefectul de la Giurgiu a fost demis pe motiv de telefon. Mobil sau fix, nu se știe. Nici măcar nu mai are importanță. Cică, ministra de Interne l-a sunat vreo trei ore într-o noapte și domnul prefect nu a răspuns. Doamna ministru nu a mai așteptat să se facă dimineață să vadă de ce nu a răspuns prefectul. Poate că omul a avut telefonul la încărcat, și asta poate fi un motiv tehnic bine întemeiat. Ori poate l-a avut pus pe silent și atunci prefectul are o altă justificare. Dar dacă nu cunoștea numărul telefonului doamnei ministru, și-a pus cineva această întrebare? Că, vorba aceea, nu e bine să răspunzi la necunoscuți, mai ales când esti reprezentantul guvernului în teritoriu.

Lăsând gluma la o parte, trebuie remarcată tăria de caracter a doamnei ministru Carmen Dan. L-a demis pe prefect până să-i vină nota explicativă. A făcut-o fără niciun regret. Sunt convins că și în cazul în care ar fi rătăcit în noaptea aceea printre troiene, ar fi curățat zăpada cu lopata sau ar fi aruncat cu mâna lui sare pe drumurile județene, prefectul ar fi avut aceeași soartă. Carmen Dan a vrut să arate țării că un tehnocrat nu e bun de nimic. Sunt curios acum dacă va proceda la fel cu prefectul cel nou, în împrejurări de aceeași natură.

Sigur, nu este nicio noutate în politica românească de după  1989. Toți care au ajuns la guvernare, prima lor grijă a fost să-i schimbe pe ăia de dinainte. Ministru, secretari de stat, secretare (asistent-manager, cum li se spune astăzi), prefecți, șefi de cabinete, șefi de inspectorate de poliție, șefi de tot felul. Dacă tot știm că aceasta este regula, atunci să se dea cu toții la o parte, împreună cu guvernanții vechi. Să nu ne mai prefacem că respectăm legea, să nu mai demitem prefecți pentru că nu au răspuns la telefon, să nu căutăm motiv de scandal la fiecare declarație de presă. Iar de la politicienii care pierd alegerile, personal, aș vrea fair-play. Dacă nu au fost în stare să câștige, atunci să tacă, să-și roadă unghiile, să-și facă analize la partide, să-și toarne cenușă în cap și abia după aceea pot să facă opoziție constructivă, deși sună ca dracu chestia asta.

P.S. Grăbindu-se să-l demită, doamna ministru de Interne nu a făcut decât să-l facă pe prefect celebru în toată țară, iar pe viitor, cu siguranță că acesta va avea numai de câștigat.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog