Menu

Articol

Tenis politic: primarul Torma serveşte nervos! Mocioalcă şi Hurduzeu returnează şi părăsesc terenul

Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a venit, ieri, la şedinţa Consiliului Judeţean Caraş-Severin, însoţit de un grup de cetăţeni din sarul Moldoviţa, nemulţumiţi de faptul că DJ 571, drumul judeţean care leagă Moldoviţa de Moldova Nouă, este impracticabil după ploile torenţiale căzute duminică, 26 august. „Torenetele a rupt din drum, au săpat şanţuri, au rupt asfaltul, acolo unde mai era, şi, practic, nu se mai poate circula între Moldoviţa şi Moldova Nouă. Nici înainte nu era bine, drumul era foarte prost, dar, acum, e dezastru”, au declarat cetăţenii.

Adrian Torma vs Ion Mocioalcă

Primarul Adrian Torma a purtat o discuţie cu deputatul PSD Ion Mocioalcă, în holul Consiliului Judeţean, semnalându-i unele mari nemulţumiri, legate de activitatea Consiliului Judeţean Caraş-Severin şi a Guvernului României, precum şi o mare supărare, legată de atitudinea „neconstructivă” a consilierilor locali PSD. Mai mult, conform lui Adrian Torma, unul dintre consilierii locali social-democraţi l-a ameninţat cu moartea printr-un SMS. Pentu aceasta, Adrian Torma a şi-a fluturat telefonul cu mesajul ameninţător în faţa lui Mocioalcă şi a presei.

Nu suntem adepţii acestui gen de bătălie politică

Referitor la voturile „contra” ale consilierilor locali PSD, Ion Mocioalcă a răspuns:

„Este foarte adevărat că eu nu am avut o discuție cu ei pe această temă, dar urmează să am o discuție și, ca și în alte localități, dacă vreți, putem să dăm exemplu municipiul Reșița, chiar și Caransebeșul, unde lupta este la baionetă și la cuțite, în astfel de situații trebuie să funcționeze majoritatea calificată. Noi nu suntem adepții acestui gen de bătălie politică cum am văzut astăzi în Consiliul Județean, generată de dl Cojocariu”, a spus Mocioalcă, făcând trimitere şi la votul consilierilor liberali din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, consilieri liberali care au blocat un proiect privind patrimoniul judeţului, proiect care avea nevoie de două treimi din voturile tuturor membrilor prezenţi.

Este o prostie inimaginabilă!

„Noi gândim altfel și eu chiar îmi fac mea culpa față de poziția pe care au avut-o consilierii locali din Moldova Nouă într-o situație în care era necesar votul lor pentru a atrage fonduri europene. Este o prostie inimaginabilă să renunți la a aduce bani europeni în județul Caraș-Severin, care și așa are mult prea puține fonduri, pentru că noi trebuie să dăm dovadă de niște orgolii prostești ca în cazul Moldova Nouă”, a afirmat Mocioalcă.

Mocioalcă reîntăreşte afirmaţia, deja celebră, că „PSD-ul nu e un partid de maici”!

După ce Torma a citit de pe telefonul său mesajul consilierului local social-democrat din Moldova Nouă, „Jur că te voi omorî!”, mesaj pe care spune că l-a primit pentru că vrea să facă treabă la Moldova Nouă, preşedintele PSD Caraş-Severin, deptatul Ion Mocioalcă, a răspuns:

„Deci, PSD-ul nu este un partid de maici, venite de la mănăstirea Călugăra”.

Torma: „Dar, e de criminali, atunci?!”

Mocioalcă: „E un partid complicat, cu mulţi membri, cu foarte mulţi membri, şi e drept că trebuie să răspndă cineva pentru astfel de chestii, dar, sunt şi organe care pot să se ocupe de astfel de ameninţări”, a spus Mocioalcă şi a plecat de la şedinţă.

Primarul Torma e supărat, dar, utilajele vor începe reparaţiile de marţi!

Preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Silviu Hurduzeu, a anunţat că l-a invitat pe Adrian Torma la el în birou, înainte de şedinţă, pentru a-i asculta doleanţele şi a încerca găsirea unor soluţii, însă, primarul de Moldova Nouă nu a acceptat invitaţia, de unde Hurduzeu a tras concluzia că Torma este foarte supărat. Nu contează supărarea, a spus Hurduzeu, şi a promis că până marţi, săptămâna viitoare, va trimite utilajele să repare DJ 571, de la Moldoviţa, la Moldova Nouă. Primarul Adrian Torma a afirmat că e mai mult decât supărat, e de-a dreptul revoltat! Şi că, într-adevăr, nu a acceptat invitaţia la o discuţie în birou cu preşedintele, pentru că aceasta era o încercare evidentă de a ascunde lucrurile sub preş. Adică, Hurduzeu nu voia ca realitatea să fie cunoscută în plenul Consiliului Judeţean, a mai spus Torma.

La finalul şedinţei, la capitolul interpelări fie că avea probleme urgente, fie să scape de gura lui Torma, preşedintele Hurduzeu a părăsit şedinţa, lăsând vicepreşedinţii, consilierii şi cetăţenii înfierbântaţi să fiarbă în suc propriu.

Powered by Jasper Roberts - Blog