Menu

Articol

Tinerii de la Mansarda îşi aleg viitoarea meserie

Direcţia Judeţeană pentru Tineret Caraş-Severin derulează la sediul Centrului de Tineret Mansarda Reşiţa acţiunea ATIPIC. Un proiect de orientare profesională, în cadrul căruia voluntarii au ocazia să discute cu tineri din judeţ care au reuşit să îşi formeze deja o carieră.

Astăzi, cei prezenţi la Mansarda au stat de vorbă cu două tinere de excepţie, Marina Neagu, economist, fiind specializată în economie urbană și dezvoltare economică locală şi Ana-Maria Elian, urbanist cu specializare în Urbanism și Politici Publice.

Cele două tinere le-au vorbit voluntarilor despre „drumul” pe care l-au parcurs pentru a deveni profesioniste în ceea ce fac, despre preocupările din adolescență, despre motivația de a-şi fi ales o astfel de meserie, despre greutățile şi motivaţiile pe care le întâmpină zi de zi în exercitarea profesiilor lor. „Cu aceste întâlniri săptămânale dorim să satisfacem nevoia de informare a tinerilor în diferitele domenii de interes pentru alegerea unei cariere. Considerăm că prea puţini tineri la vârsta liceului au deja opțiuni clare şi motivate pentru alegerea unei cariere. De aceea, prin aceste întâlniri, participanții au ocazia să-şi realizeze singuri un profil personalizat funcţie de abilităţi şi deprinderi, să-şi deseneze o traiectorie profesională, având un îndrumător, o legătură directă cu diverse meserii“, spune Dana Lipşan consilier pentru tineret.

Powered by Jasper Roberts - Blog