Menu

Articol

Tinerii IMPACT din Caraş-Severin, în atenţia Fundaţiei Noi Orizonturi

Fundația Noi Orizonturi, din Hunedoara deschide în această toamnă zece cluburi de tineret, în județele Caraş-Severin, Dolj şi Hunedoara. Campania se desfășoară în cadrul proiectului „Tineri implicați, comunități puternice!" finanțat de către Ministerul Tineretului și Sportului.

Reprezentanţii fundaţiei spun că au nevoie de 20 de pesoane, educatori, profesori, preoți saulucrători de tineret, cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani care doresc să ofere copiilor și tinerilor din comunitățile lor un altfel de context de învățare. Cei interesaţi vor primi toate informațiile de care au nevoie pentru a deschide și coordona cluburile, în cadrul a două cursuri de formare, primul, în 3-5 septembrie, va aborda metoda educației prin experiență şi al doilea, în 5-7 octombrie. În plus, fiecare club va beneficia de mentorat până în noiembrie 2019. Înscrierile pentru deschiderea unui club IMPACT se fac în perioada 24 iulie – 13 august 2018.

Cu o istorie de peste 15 ani, Cluburile de Iniţiativă Comunitară pentru Tineri IMPACT adună în România peste 3.000 de elevi şi 400 de profesori voluntari, ceea ce face ca modelul de educaţie IMPACT să fie prezent în 130 de unități școlare din 27 judeţe.

IMPACT este primul model educaţional dezvoltat în România şi preluat cu succes şi în alte ţări: SUA, Republica Moldova, Republica Dominicană, Armenia, Honduras, Haiti, Nicaragua, Mexic, Cambodgia. Astfel, Mişcarea de Tineri este activă şi la nivel global, cu peste 170 de Cluburi IMPACT Internaţional.

Reprezentanţii funtaţiei spun că prin întâlniri săptămânale cu jocuri şi poveşti educative şi realizarea de proiecte de serviciu în folosul comunităţii, ghidaţi de lideri voluntari, tineri devin mult mai responsabili şi îşi pot dezvolta abilităţi de lideri şi antreprenori sociali. „Prin proiectele IMPACT reuşim să ne apropiem mai mult de acea Românie pe care ne-o dorim cu toţii: mai puţin indiferentă şi mai mult implicată. Aceşti tineri realizează anual peste 200 de proiecte: cu teme sociale, culturale, ecologice, de antreprenoriat social şi advocacy”, mai spun cei din cadrul Fundaţiei „Noi Orizonturi”. (Foto: avenue-info.com)

Powered by Jasper Roberts - Blog