Menu

Articol

Topul firmelor din judeţul Caraş-Severin

Vineri seara, în sala de evenimente a hotelului Rogge, din Reşiţa, Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin şi-a premiat firmele pentru rezultatele obţinute de acestea în anul 2016. Preşedintele CCIA, Petru Buzzi, a remarcat un lucru îngrijorător pentru mediul de afaceri din Caraş-Severin, acela că economia judeţului nu dă semne de înzdrăvenire.

Din păcate, puţine firme noi se regăsesc în Topul din 2016, un top dominat de companii care au făcut şi fac istorie în Caraş-Severin: Bordnetze, TMK, TMD, Auto Alex, Monalisa Comtur, C+C, Colini,Izorom, Westtim, Lauer, Termoconstruct.

„Tot puţin peste 5.000 de societăţi comerciale au depus bilanţul în termen şi, deci, există. Dintre acestea, 1.800 funcţionează în domeniul comerţului, 1.400 în sfera serviciilor şi doar aproape 600 în industrie, iar în agricultură-silvicultură, 200. Transporturile şi construcţiile adună împreună 850 de firme. În domeniul de cercetare-dezvoltare-înaltă tehnologie sunt mai puţin de 100 de societăţi comerciale, iar turismul, care ar trebui să reprezinte Caraş-Severinul, însumează mai puţin de 150 de afaceri”, a ţinut să precizeze Petru Buzzi.

În funcţie de rezultatele economico-financiare obţinute în 2016, 341 de firme au fost premiate cu locul I, 174 cu locul II şi 116 au primit locul III.

La premiere au fosat prezenţi prefectul Matei Lupu şi subprefectul Sebastian Purec, în calitate de reprezentanţi ai Guvernului în teritoriu, precum şi reprezentanţii firmelor laureate.

Powered by Jasper Roberts - Blog