Menu

Articol

1 Comentariu

Tot n-ajung banii pentru Clinica Nera! Mai pune şi guvernul patru milioane de euro!

Încă un pas pentru finalizarea visului medicului Pavel Chirilă, privind edificarea unei clinici moderne de recuperare oncologică la Slatina Nera, în Caraş-Severin; Guvernul dă bani pentru finalizarea Clinicii Nera! Proiectul Clinica Nera, primul de acest fel din România, este finanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională, şi, iniţial, s-a vorbit despre o valoare totală de 5 milioane de euro, 60 la sută din această suma fiind asigurată de fondurile europene, iar restul ar fi trebuit asigurat prin contribuţie locală şi voluntară.

De mai mulţi ani se tot organizează campanii de strângere de fonduri, însă, chiar dacă li s-a alăturat şi charismaticul actor Dan Puric, care a reuşit să-şi vândă şi o grămadă de cărţi interesante prin ţară, tot nu s-a ajuns la suma dorită.

Referitor la finanţarea proiectului, deputata PSD Luminiţa Jivan ne-a declarat, la Reşiţa:

„Mulţumim frumos Guvernului României, în primul rând domnului premier Sorin Grindeanu, doamnei vicepremier Sevil Shhaideh, şi apreciem eforturile depuse de Compania Naţională de Investiţii, prin preşedinta, doamna Manuela Pătrăşcoiu, pentru sprijinul acordat Clinicii de Recuperare Oncologică Slatina Nera. Este vorba despre o cofinanţarea la un proiect european, cofinanţare pe care fundaţia care a realizat proiectul nu a putut să o suporte. E vorba, mai exact, de 18 milioane de lei, o sumă foarte importantă care a fost alocată acestui proiect. Proiectul este unic la nivel de ţară şi este binevenit faptul că a fost făcut în Caraş-Severin. A fost o iniţiativă a profesorului dr. Pavel Chirilă, care prin fundaţia dânsului a propus Slatina Nera”.

Conform deputatului de Caraş-Severin, Luminiţa Jivan, deja există liste de aşteptare pentru mulţi pacienţi care vor să se interneze la Clinica Slatina Nera! La clinică deja au fost realizate câteva construcţii, dar ansamblul încă nu seamănă cu proiectul de pe hârtie. Acum, urmează să se construiască saloane de recuperare şi un laborator medical. După ce se va finaliza licitaţia pentru desemnarea constructorului, mai urmează un termen de aproximativ 12 luni pentru realizarea construcţiei, a spus Luminiţa Jivan.

Comentarii

Nu este singurul proiect "romanesc" care inghite sume uriase. Totusi, speram ca dupa aceasta interventie a guvernului sa fie gata.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog