Menu

Articol

0 Comentariu

Trai şi viaţă! Continuă serbările la Reşiţa: Ziua Diasporei, cu viziune occidentală!

Vara anului 2016 se arată una fierbinte în Caraş-Severin, cel puţin din punct de vedere politic şi sărbătoresc. După alegerile locale, din 5 iunie, şi înfierbântatele confruntări politice postelectorale, care nu s-au încheiat, judeţul a avut şi are parte de o avalanşă fără precedent de festivaluri, sărbători, paranghelii, agape, nedei, unele mai cu ştaif, altele mai de talcioc, toate făcute pentru întărirea încrederii, optimismului şi a coeziunii între oameni. Fiindcă, se ştie, pe oameni, cel mai tare îi uneşte munca, lupta şi petrecerile. Cum de muncă se găseşte greu, de luptă, doamane fereşte, n-avem nevoie!, a rămas să punem accentul pe petreceri.

În această vară, au fost festivaluri de jazz, de blues, de rock, de pop-rock-house-dance, s-a cântat şi dansat şi muzică populară românească, s-a cântat nemţeşte şi sârbeşte, la Gărâna,  Reşiţa, Caransebeş, Bocşa, la Oraviţa, în Valea Almăjului, la Oţelu Roşu, Anina, în câte şi mai câte locuri! Nu le mai spunem pe toate acum. Într-un interval scurt, Reşiţa a avut parte şi ea de Zilele Oraşului, apoi, de sărbătoarea Radio România Reşiţa. De Sfânta Mărie Mare, în 15 august, la Reşiţa, urmează să se sărbătorească Ziua Diasporei.

Muzica, liantul cel mai bun

„În 15 august, de la ora 19:00, în Centrul Civic al orașului, Primăria Municipiului Reșița și Consiliul Local în colaborare cu Repatriot organizează, în premieră națională, evenimentul „Ziua Diasporei”, care urmărește încurajarea dezvoltării locale prin repatrierea românilor care să investească în localitatea natală și să aducă plus valoare comunității prin experiența acumulată peste hotare și viziunea occidentală.

RePatriot este un proiect de repatriere prin antreprenoriat, inițiat de peste 30 de lideri din business-ul românesc, antreprenori și executivi de top în 2015, care își propune să susțină românii care doresc să revină în țară, cu informații și consiliere pentru acces rapid la oportunitățile din România.

Acesta este și un deziderat pe care și l-a asumat Primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, acela de a-i aduce înapoi în localitate pe reșițenii care lucrează în străinătate.   

Ziua Diasporei reprezintă un prim și important pas în acest sens. Cu acest prilej, la evenimentul din 15 august, ne vor onora cu prezenţa și o parte dintre personalităţile de marcă ale municipiului, care au trăit peste hotare, petru a ne împărtăși din experiența lor: campioana României la înot, Luminiţa Dobrescu, alături de primul medaliat olimpic român, Gheorghe Megelea, şi de maestrul Sabin Păutza - prestigiosul muzician, compozitor, dirijor și profesor.

Muzica este liantul cel mai bun între cei de acasă și cei din străinătate, iar în 15 august, în Centrul Civic, începând cu ora 19:00, îi invităm pe toți reșițenii, de aici și de pretutindeni, la un spectacol muzical-artistic susținut de „cel mai iubit de femei” ... Mihai Mărgineanu și formația, de renumitul țambalist român, Marius Preda, invitat special al evenimentului, actualmente stabilit în Olanda, dar şi de formaţia de instrumentişti Trompetre din Timişoara”, se arată în comunicatul transmis de Cabinetul Primarului Reşiţei, Ioan Popa.

 

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog