Menu

Articol

0 Comentariu

Traian Zamfir: „Eu am lansat SMART ENERGY CITIES! Acum, instituţiile s-au trezit brusc din inerţie!”

Traian Zamfir, fost profesor de filosofie, fost politician şi prefect al judeţului Caraş-Severin la începutul anilor ’90, a abandonat cariera politică şi s-a orientat spre cercetare în domeniul ştiinţele exacte. Traian Zamfir a pus bazele unei firme proprii: Energosophia, în cadrul căreia a realizat mai multe proiecte. Unul dintre proiectele care a primit finanţare europeană, anul trecut, şi a ajuns în faza de execuţie este „Centrală termoelectrică solară cu lentile Fresnel”. Profesorul Traian Zamfir ne-a transmis următoarea scrisoare la redacţie:

Stimate Domnule Mircioane,

urmare convorbirii noastre telefonice îmi iau pemisiunea de a vă reține atenția cu următoarele clarificări suplimentare:
pornind de la principiul pe care ar trebui să se bazeze cercetarea-dezvoltarea-inovarea în țara noastră – și anume acela al transferului tehnologic realizat de către universități, asimilate institutelor de cercetare, către producție – am propus, în cursul lunii octombrie a.c., CJ Caraș-Severin, UPT, UVT și UEM Reșița, unor Primării și mai multor manageri ai unor intreprinderi reșițene – prin convorbiri personale cu administratorii acestora, să înregistrăm în condițiile legii, Clusterul inovativ SMART ENERGY CITIES, al cărui Act Constitutiv (Draft) și Rezervare a denumirii din partea Min Justiției vi le prezint în atașament.

Surpriza – care ar trebui să mă bucure ! – a fost aceea că toate aceste instituții s-au trezit brusc din inerția lor binecunoscută și au început să fie interesate de a prelua ele această inițiativă.

Oare cât timp va dura reacția lor? Și prin ce se va concretiza ea?

Atunci când vom înregistra Asociația vă vom solicita să informăm prin intermediul presei opinia publică din Regiunea noastră. Precum și privind realizările noastre concrete.

Cât despre furtul de idei care – după cum se știe – este apanajul mediocrității intelectuale, aș aminti, aici, vorba poetului: „Sunt măr de lângă drum și fără gard...”

Profit și de acest prilej pentru a vă asigura de sincera mea considerație,

Lect.univ. Traian Zamfir

 

Nota redacţiei: Precizăm că în proiectul Actului Constitutiv anexat, Traian Zamfir propunea ca din membrii fondatori ai  Asociaţie să facă parte:  

Cap.I MEMBRII FONDATORI AI CLUSTERULUI

Art.1 Subscrisele organizații, persoane juridice române,

(1) PRIMĂRIA MUNICIPIULUI REȘIȚA,

(2) UNIVERSITATEA POLITEHNICA TIMIȘOARA

(3) UNIVERSITATEA ”EFTIMIE MURGU”REȘIȚA,

(4) INCD URBAN INCERC, SUCURSALA TIMIȘOARA

(5) SC UZINA CONSTRUCTOARE DE MAȘINI SA

(6) SC REȘIȚA REDUCTOARE&REGENERABILE SRL

(7) SC ELECTROECHIPAMENT INDUSTRIAL SRL

(8) SC RO-A-TIR srl

(9) SC TERMOCONSTRUCT SRL

(10) SC TRUST CONSTRUCT MEȘTER SRL,

(11) SC ENERGOSOPHIA SRL

(12) SC MAGISTER ADVISOR GROUP SRL

Traian Zamfir propunea ca sediul Clusterului Inovativ „SMART ENERGY CITIES” să fie la Reşiţa. O variantă secundară propunea sediul la Timişoara.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog