Menu

Articol

„Traversarea Lacului Văliug“, cel mai aşteptat eveniment dedicat înotătorilor din Caraş-Severin

Sâmbătă, 11 august, va fi organizată de Clubul Sportiv de Înot Reşiţa 07 împreună cu Academia Olimpică Română Filiala Caraş-Severin şi Primăria Reşiţa o nouă ediţie a celei mai inedite competiţii de înot, „Traversarea Lacului Văliug“. Organizatorii au propus pentru participanţi două probe, una de 400 de metri şi una de 2.000. Startul se va da de la Casa Baraj începând cu ora 10.00, repectiv ora 11.00. Fiecare înotător, stăpân pe capacitatea sa, se poate înscrie online în concurs fie pe www.inotmasters-resita07.ro sau printr-un email la inot.resita07@yahoo.com. Aceştia vor completa şi o declaraţie pe propria răspundere că sunt apţi să participe la o astfel de competiţie.

De mai bine de zece ani, pasionaţii de sport îşi dau întâlnire la Văliug. Reşiţa a avut cei mai buni înotători, cu rezultate mondiale, iar pentru a nu se pierde tradiţia aceştia au creeat una dintre cele mai frumoase competiţii, traversarea lacului Văliug.

În vara anului 2007 la Gyula, în Ungaria la iniţiativa „Clubului de înot masters din Timişoara“, o premieră în România, au participat pentru prima oară la o competiţie de înot masters şi două foste înotătoare reşiţene, Monica Horvat şi Dorina Iana (Mezinca). În toamna anului 2007 ia fiinţă noul club reşiţean cu implicarea a 12 membrii fondatori şi se fac demersurile legale pentru obţinerea statutului de club de înot masters, lucru ce s-a realizat în 12 decembrie 2007.

Începând cu anul 2008, clubul resitean a organizat câte două concursuri în fiecare an, primăvara şi  toamna, la care au participat atât înotători masters din Romania cât şi din străinătate, iar din anul 2009 s-a organizat şi câte o competiţie de inot în ape deschise. Aşadar, dacă simţiţi nevoia să petreceţi sfârşitul de săptţmână într+un mod mai special, o puteţi face alături de întotătorii reşiţeni.

Powered by Jasper Roberts - Blog