Menu

Articol

Trei Cetăţeni, onoraţi de Caransebeş

Autor: 
Liliana Dragomir (născută Danci)

Cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a României, vineri, 1 Decembrie, a avut loc şi ceremonia de înmânare a titlului de „Cetăţean de Onoare al municipiului Caransebeş” atletei Liliana Dragomir (născută Danci), jucătoarei de tenis Patricia Ţig şi căpitanului Cosmin Ilie, ceilalţi doi, respectiv căpitanul Dănuţ Nicola şi judokana Loredana Ohâi, neputând participa la festivitate.

După momentele emoţionante prilejuite de recunoaşterea oficială a meritelor celor trei sportivi, am stat de vorbă cu aceştia, încercând să aflăm, „la cald”, cum se simt după distincţiile primite.

Patricia Ţig ne-a spus că se simte onorată şi emoţionată. „Ca să primeşti o astfel de distincţie trebuie să faci ceva deosebit, să joci tenis, în cazul meu. Cel mai bun an al meu a fost 2016, în luna aprilie, la Turneul de la Madrid, reuşind să ajung în sferturile de finală, venită din calificări. Apoi, am intrat în Top 100, cea mai bună poziţie pe care am ocupat-o fiind 83. Tot anul trecut am făcut şi o semifinală la un WTA în Coreea de Sud, la Seul, şi o finală la Baku, iar anul acesta am făcut alt rezultat destul de bun, la Miami”.

Liliana Dragomir, care purta la gât un frumos fular tricolor, ne-a spus că este extrem de ataşată de aceste culori şi le reprezintă cu mare drag la competiţiile la care participă. „Le-am reprezentat în toate colţurile lumii, chiar şi în Japonia, şi am s-o fac şi în continuare, după ce îmi voi reveni după naştere, în primăvară urmând să devin mamă. Doresc să onorez şi în continuare municipiul Caransebeş şi România, cu atât mai mult acum, când am fost distinsă cu acest titlu care, pentru mine, reprezintă o mare cinste şi nu-mi găsesc cuvintele prin care să mulţumesc celor care mi-au acordat o asemenea onoare. Când am aflat despre titlu, a fost ca şi când aş fi câştigat o competiţie, pentru că eu privesc asta ca pe o recunoaştere a eforturilor pe care le-am depus. E o motivaţie serioasă ca să continui performanţa cel puţin la acelaşi nivel”, a spus atleta născută la Cornuţel.

Căpitanul Cosmin Ilie, comandantul Detaşamentului de Pompieri Caransebeş, este binecunoscut în lumea sportului, atât la nivel naţional, cât şi internaţional. „Pentru mine, distincţia primită astăzi reprezintă o recompensă din partea reprezentanţilor municipiului şi, în acelaşi timp, şi o responsabilitate care mă face să reprezint cu mândrie această zonă, să duc mai departe, la orice competiţie, internă sau internaţională, mesajul acestor locuri, al cetăţenilor acestei zone”.

Printre multele performanţe obţinute de Cosmin Ilie, să amintim doar faptul că anul acesta, la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor, care au avut loc în Statele Unite ale Americii, el a obţinut şapte medalii, cinci individuale şi două cu ştafetele în care a concurat, făcând ca tricolorul românesc să urce pe cel mai înalt catarg.

Powered by Jasper Roberts - Blog