Menu

Articol

0 Comentariu

Trei reşiţeni reprezintă România la Salonul Internaţional de Artă Fotografică

La Reşiţa, s-a deschis Salonul Internaţional de Artă Fotografică al României, ediţia a 21-a, organizat de Asociaţia Artiştilor Fotografi din România, sub patronajul Asociaţiei Interaţionale de Artă Fotografică. Salonul a fost deschis anul trecut la Bucureşti, însă a fost adus la Reşiţa, săptămâna aceasta, de către Foto Clubul Banatul Montan din Reşiţa. Fotografiile au fost aduse de la Carei, pentru că şi acolo expoziţia a fost vernisată în urmă cu două săptămâni.

Vernisajul de la Reşiţa a avut loc, joi, 20 iulie, în sala de expoziţiie „Horaţiu Vornica” a Casei de Cultură a Sindicatelor. În sala de expoziţii a fost prezentată o selecţie din fotografiile acceptate şi premiate în Salonul Internaţional de Artă Fotografică al României. Printre lucrările acceptate în salon se află şi trei fotografii realizate de artişti reşiţeni, Flavian Săvescu, Petre Dalea şi Nicolae Dumitru Vlădulescu. În această ediţie a salonului internaţional, românul Sebastian Vasiu a primit titlul de „Best Author”, fiind artistul cu cele mai multe lucrări acceptate. În salon sunt prezenţi artişti din Franţa, Belgia, Italia, Grecia, Olanda, China, Coreea, Bulgaria, Ungaria, România etc.

„În ultimul timp, remarc o participare mai numeroasă a autorilor români, şi unii dintre ei chiar tineri, ceea ce e un lucru deosebit, pentru că, încet-încet, fotografia românească de competiţie ajnge să-şi recapete locul pe care îl ocupase o dată şi sperăm să devină o normalitate lucrul acesta. Acesta este unul dintre puţinele saloane care au avut ca „best author” un român. Este un lucru îmbucurător şi sper ca iubitorii de fotografie, practicanţii acestei arte să continue în felul acesta. Noi ne bucurăm foarte mult că reuşim să participăm, să reprezentăm clubul, să ne reprezentăm pe noi, în primul rând, apoi, clubul, şi în saloane de asemenea anvergură, să reprezentăm, chiar România”, a declarat Flavian Săvescu, preşedintele Foto Clubului Banatul Montan, principalul organizator al evenimentlui.

Despre expoziţie au vorbit Falvian Săvescu şi Nicolae Dumitru Vlădulescu. După enumerarea suceselor şi a realizărilor, Flavian Săvescu şi-a prezentat şi unele dezamăgiri. Săvescu s-a referit la participarea puţin numeroasă a publicului, precum şi la absenţa autorităţilor „care ar trebui să încurajeze şi să susţină astfel de evenimente de anvergură internaţională şi de înaltă ţinută artistică”.

Powered by Jasper Roberts - Blog