Menu

Articol

Trupe de renume mondial vor concerta la Zilele Reşiţei. Primarul Popa a primit acordul consilierilor

Din momentul în care, în această vară, au fost demarate lucrările de acces pe Dealul Golului şi a fost amenajat platoul de deasupra Reşiţei pentru organizarea concertelor susţinute de trupele Zdob şi Zdub şi Bucovina, era clar că primarul Ioan Popa nu avea să se limiteze doar la atât. Încă din iulie, edilul-şef îşi făcea cunoscută intenţia de a aşeza Reşiţa pe harta organizatorilor de mega concerte, cu participarea unor trupe mari din Europa şi nu numai.

Şi, iată că, se ţine de cuvânt. În şedinţa ordinară de astăzi, Popa le-a cerut consilierilor să voteze un proiect prin care Pieţe SRL, firmă în subordinea primăriei, urmează să contracteze un împrumut rambursabil de 700.000 de lei, bani ce reprezintă un avans pentru plata a patru trupe de renume mondial, care ar urma să cânte anul viitor la Zilele Reşiţei (Custom Reşiţa), în zilele de 5-7 iulie 2019. Suma totală solicitată de trupele respective este de 430.000 de euro, cu condiţia semnării unor contracte ferme până la sfârşitul anului şi plata unor avansuri în sumă de 150.000 de euro. Popa nu a dezvăluit numele celor patru trupe.

„15 decembrie este data limită la care noi trebuie să angajăm acest avans, altfel nu putem să garantăm participarea acestor trupe. Ne-au venit drafturile de contract deja și cineva trebuie să angajeze suma asta ca să fim siguri că le vom avea aici. Eu zic să nu vă faceți griji pentru că va fi primul eveniment dintr-o listă lungă de evenimente de succes”, a încercat primarul să-i convingă şi să-i liniştească pe consilierii din cele două tabere, PNL şi PSD.

Chiar dacă la început s-au arătat sceptici, până la urmă consilierii social-democraţi au fost de acord că aceste concerte reprezintă o excelentă ocazie de a face cunoscută Reşiţa în lume.

„Avem un plan de afaceri foarte bine pus la punct. Mizăm pe 20.000 de oameni în Poiana Golului, dar planul e făcut pe 10.000. Anul acesta am avut 6.000 de oameni la Zdob și Zdub. Și de data asta aducem patru capete de afiș foarte importante. Trebuie să dăm un avans. În ianuarie vom da drumul la bilete pe Bilete.ro. Estimarea noastră onestă este că nu doar ne vom scoate banii din bilete, ci vom avea și un câștig în plus”, i-a încurajat primarul. (Foto: Arhivă)

Powered by Jasper Roberts - Blog