Menu

Articol

0 Comentariu

Turneu de şah pe echipe, la Reşiţa

Asociația Județeană de Șah și Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Caraș-Severin organizează, în data de 20 mai, la Reșița, “Cupa Două Generaţii”, la șah, turneu rapid, pe echipe, competiție ajunsă la cea de-a V-a ediție.

Turneul se desfășoară la Sala Polivalentă, în sistem Open elvețian, cu cinci runde sau șapte, dacă numărul echipelor va fi foarte mare, cu 15 minute de jucător.

Potrivit organizatorilor, echipele vor avea în componență fiecare câte doi jucători și se pot forma la fața locului astfel: un senior (cu vârsta de peste 18 ani) sau junior având peste 14 ani (născut înainte de 1 ianuarie 2003) și un junior născut după această dată.

În cazul în care numărul jucătorilor seniori și juniori este inegal, se vor forma echipe alcătuite din câte doi seniori sau juniori. Echipele se formează prin tragere la sorți, din aceeași echipă nu pot face parte jucători cu ELO sau CIV de peste 1500.

De precizat că seniorul va juca la masa 1, juniorul la masa 2, nu contează din ce club fac parte jucătorii, dacă sunt sau nu legitimați. Fiecare echipă își va alege un nume, iar cupa va fi atribuită juniorului.

Înscrierile în competiție se vor face între 9,15 și 9,45, iar rundele I-V vor începe la ora 10. În jurul orei 14 va avea loc premierea câștigătorilor.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog