Menu

Articol

Un cărăşean nu a ţinut cont că accesul pe Transalpina bănăţeană e restricţionat şi a rămas înzăpezit

Un cărăşean a vrut să ajungă mai repede în staţiunea Semenic, a ignorat semnul de circulație, acces interzis, dar după puţin timp a ajuns să ceară ajutorul jandarmilor montani. Şoferul a ingnorat faptul că din decembrie anul trecut şi până în 15 martie 2019, tronsonul Slatina Timiş-Brebu Nou a fost închis de administratorul de drumuri şi a ieşit în peisaj cu maşina. Văzând că este imposibil să mai facă vreo manevră din cauza nămeţilor, cărăşeanul a sunat la 112 şi a cerut ajutorul autorităţilor judeţene.

„Deplasarea până la autoturismul înzăpezit a durat aproximativ două ore, acesta aflându-se într-o zona greu accesibilă și închisă traficului public. Jandarmii montani au fost nevoiți să cureţe cu lopeţile drumul pentru a putea continua deplasarea. Asigurându-se că persoana în cauză este în siguranță, jandarmii montani au reușit să repună autoturismul pe partea carosabilă“, ne-a informat Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Conform jandarmilor, în acest moment bărbatul este acasă în mijlocul familiei, iar jandarmii au ajuns la post, unde așteaptă pregătiți să intervină pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.

Reamintim la faptul că, în luna decembrie 2018,  Direcţia de Drumuri Judeţene Caraş-Severin anunța închiderea circulaţiei pe tronsonul cuprins între Brebu Nou şi Slatina Timiş, km 37+000 – 58+000, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, până în luna martie 2019. Variante ocolitoare sunt DN 6 Slatina Timiş – Caransebeş – DN 58 Reşiţa și DJ 582 Brebu Nou – Văliug – Reşiţa DN 58 Caransebeş – DN 6 Slatina Timiş.

Powered by Jasper Roberts - Blog