Menu

Articol

0 Comentariu

Un fost primar şi un fost viceprimar au ajuns să fie cercetaţi de ANI

Viorel Işfan

Viorel Işfan, are din nou probleme cu Agenţia Naţională de Integritate (ANI), chiar dacă nu mai deţine funcţia de primar al comunei Zorlenţu Mare.

Potrivit  comunicatului ANI, în perioada 19 iunie 2008 – 26 februarie 2010, a deținut simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul „Ișfan Viorel Persoană Fizică Autorizată”, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003.

Reamintim că fostul primar mai are o condamnare de un an şi trei luni, cu suspendare, pentru săvârşirea în formă continuată a infracţiunii de conflict de interese, termenul de supraveghere urmând să expire în martie 2018.

Dacă va fi găsit vinovat pentru infracţiunea de incompatibilitate, Viorel Işfan va ajunge după gratii.

De incompatibilitate şi fals în declaraţii este suspectat şi fostul viceprimar al comunei Ocna de Fier din mandatul trecut, Mircea Ungurean.

În perioada deținerii funcției de viceprimar pentru mandatul 2012 – 2016, a desfășurat activități remunerate (în intervalul 25 iunie 2012 – 20 decembrie 2013), în calitate de agent de asigurări (persoană fizică), în baza unui contract de agent încheiat cu Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) și art. 91, alin. (3), teza I din Legea nr. 161/2003.

„De asemenea, întrucât persoana evaluată nu a menționat în declarațiile de avere depuse în anii 2012 și 2013 în calitate de viceprimar, veniturile încasate în anii 2011 și 2012 în baza contractului de agent (persoană fizică) încheiat cu Generali Romania Asigurare Reasigurare S.A., Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Reșița, județul Caraș-Severin, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal al României”, se arată în raportul ANI.

Mircea Ungurean este în prezent consilier local.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog