Menu

Articol

Un necaz nu vine niciodată singur. Femeia înecată în Dunăre a fost înmormântată de sârbi

Nenorocirile continuă să se abată asupra familiei Jurj, din Sichieviţa. După ce în urmă cu o săptămână patru dintre membrii săi, părinţii şi doi copii, s-au prăpădit în accidentul de circulaţie de la Coronini când maşina în care se aflau a ajuns în Dunăre, iată că un nou necaz le-a ieşit în cale copiilor rămaşi în viaţă. Ei au aflat că sârbii au înmormântat-o pe mama lor, a cărui cadavru a fost găsit aproape de malul sârbesc al Dunării, la 50 de kilometri în aval de locul tragediei.

Legea în Republica Serbia nu permite depozitarea cadavrelor găsite în apă în camerele frigorifice, atunci când nu se cunoaşte identitatea lor. Din acest motiv, când au recuperat din fluviu trupul neînsufleţit al româncei, autorităţile sârbe au înmormântat-o în regim de urgenţă, chiar dacă familia din România indentificase victima pe baza fotografiilor făcute şi trimise, culmea, tot de sârbi.

Din acest moment lucrurile se complică şi mai mult, rudele femeii vor fi nevoite să facă demersurile pentru exhumarea şi repatrierea trupului, pentru ca victimei să i se facă o înmormântare creştinească.

În paralel, continuă căutările poliţiştilor de frontieră şi ale lucrătorilor de la Poliţia de Transporturi Navale, în vederea găsirii celorlalte trei cadavre.

Powered by Jasper Roberts - Blog