Menu

Articol

Va fi reînfiinţat la Reşiţa Centrul olimpic de gimnastică pentru juniori?

Într-o perioadă în care gimnastica românească, atât cea feminină, cât şi cea a băieţilor traversează momente nu tocmai bune, responsabilii federaţiei de specialitate caută soluţii pentru a aşeza această ramură sportivă pe locul în care a fost odinioară.

În această idee s-a înscris şi vizita la Reşiţa de săptămâna aceasta a secretarului general adjunct al Federaţiei Române de Gimnastică, Mircea Apolzan, cu intenţia declarată a reînfiinţării Centrului olimpic de gimnastică pentru juniori, ca o recunoaştere a seriozităţii şi dărurii antrenorilor şi a valorii şcolii reşiţene, care a dat de-a lungul timpului numeroşi campioni.

„Domnul Apolzan s-a întâlnit şi a discutat pe această temă cu primarul şi viceprimarul Reşiţei, Ioan Popa, respectiv Adrian Dacica, cu inspectorul şcolar general, Ioan Benga, alţi factori responsabili cu dezvoltarea sportului în Municipiul Reşiţa. Din partea acestora, secretarul gemeral adjunct al FRG a găsit înţelegere şi promisiune de susţinere al proiectului vizat de federaţie. Totodată, a fost vizitată baza sportivă, poate cea mai bună din ţară în acest moment, locaţiile pentru cazare şi servitul mesei”, ne-a mărturisit prof. Robert Bălan, antrenor în cadrul Clubului Sportiv Şcolar Reşiţa.

O hotărâre finală va fi luată după vizitarea altor centre de gimnastică din ţară.

Reamintim că în Reşiţa s-a antrenat lotul naţional de gimnastică seniori al României, iar până în 2004 a funcţional Centrul olimpic pentru juniori.

De-a lungul timpului Reşiţa a dat numeroşi campioni la competiţiile internaţionale. Daniel Popescu şi Răzvan Şelariu au fost medaliaţi cu bronzul olimpic, în timp ce Flavius Koczi, Ovidiu Buidoşo, Cosmin Maliţa ori Marius Tobă au urcat pe podiumul campionatelor mondiale. Şi tot la Reşiţa, au fost pregătiţi pentru marea performanţă, Ioan Suciu şi Marian Drăgulescu.

Powered by Jasper Roberts - Blog