Menu

Articol

Valeria Schelean-Şomfelean: „Abordarea corectă a situaţiei - alegeri anticipate”

Valeria Schelean-Șomfelean

Demisia lui Mihai Tudose din fruntea guvernului, la doar şase luni după demiterea celuilalt premier, Sorin Grindeanu, îi determină pe liberali să afirme că PSD este un partid aflat într-o criză politică fără precedent! Abordarea partidului aflat la guvernare este privită ca una absolut haotică, focalizată pe interese de grupuri, care acţionează din raţiuni străine interesului cetățeanului. „Un partid care și-a bătut joc de electoratul care i-a acordat încredere”, este de părere Valeria Schelean-Şomfelean.

În opinia deputatei liberale de Caraş-Severin, consecințele grave asupra mediului economic, a investitorilor, a credibilității României în parteneriatele externe par nesemnificative pentru un partid care are ce prioritate zero agenda personală a șefului!

„Economia este pe minus, moneda se devalorizează, inflaţia creşte, mediul de afaceri este bulversat. Și ce face PSD?! Își sabotează propriul guvern pentru a doua oară aruncând în aer țara și ne oferă alternative  pentru conducerea Guvernului  care, în mod clar, nu sunt soluții pe termen lung. Depășirea acestei crize care pare a nu se mai încheia este un deziderat greu de atins în condițiile unei guvernări PSD care ne arată zi de zi că nu are capacitatea de a conduce țara mai departe”, spune parlamentarul liberal.

Referindu-se la discuţiile din spaţiul public legate de desemnarea noului premier de către Klaus Iohannis, Valeria Schelean-Şomfelean ne-a declarat că PNL admite că opțiunile Președintelui în acest caz erau limitate de configurația politică actuală din Parlament și de respectare a majorității parlamentare. Însă, cu toate acestea, poziția PNL rămâne neschimbată în raport cu PSD și nocivitatea actualei guvernări. „PSD a demonstrat că a câștigat alegerile prin fals, mințind cu bună știință românii și prezentând un program de guvernare paralel cu agenda politică reală și toxică pe care o aveau în minte liderii PSD. De aceea, cea mai corectă abordare este  declanșarea alegerilor anticipate, ca soluție sănătoasă dezirabilă într-o astfel de conjunctură. Nu este un proces facil, dar este singura variantă în care cetățenii pot decide calea de urmat”.

Powered by Jasper Roberts - Blog