Menu

Articol

Valeria Schelean-Şomfelean către ministrul Muncii: „Când prezentaţi public noua lege a pensiilor?”

Deputatul liberal de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, continuă, de la tribuna Camerei Deputaţilor, disputa cu ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale, pe tema legislaţiei privind sistemul de pensii. Recent, parlamentarul cărăşean i-a cerut ministrului Lia-Olguţa Vasilescu un răspuns, în scris, clar şi la obiect, pornind de la constatarea că, în campania electorală din 2016, PSD promitea schimbarea legislaţiei sistemului de pensii până cel târziu la 1 octombrie 2017, lucru care nu s-a întâmplat.

„Până la această dată nu a fost prezentat niciun proiect al noii legi a pensiilor, deşi, în spaţiul public, au fost primite asigurări că proiectul este finalizat. În Programul de guvernare 2018 – 2020, prezentat la investirea Guvernului condus de doamna Vasilica-Viorica Dăncilă este asumată  «Modificarea legislaţiei privind sistemul de pensii-2018»”, a ţinut să precizeze deputatul PNL.

În acest sens, Valeria Schelean-Şomfelean i-a cerut ministrului Lia-Olguţa Vasilescu să răspundă la câteva întrebări: Când va fi prezentată public noua lege a pensiilor; care este impactul bugetar estimat al noii legi a pensiilor; care este perioada necesară pentru recalcularea tuturor pensiilor conform noului proiect; care este calendarul adoptării şi implementării unei noi legi a pensiilor în România şi dacă se are în vedere majorarea vârstei de pensionare sau egalizarea vârstei de pensionare pentru bărbaţi şi femei.

Powered by Jasper Roberts - Blog