Menu

Articol

Valeria Schelean-Şomfelean: „Coaliţia se grăbeşte să pună sub control politic Justiţia”

Valeria Schelean-Șomfelean

Într-o intervenţie făcută astăzi după-amiază de la tribuna Camerei Deputaţilor, Valeria Schelean-Şomfelean, parlamentar PNL, a reiterat poziţia partidului din care face parte, în privinţa legilor Justiţiei, spunând că liberalii vor acționa cu toate pârghiile legale pe care le au la dispoziție pentru a bloca intrarea în vigoare a acestor legi care au iscat atâtea polemici şi acuze din partea Opoziţiei!

În opinia deputatei, prioritatea „0” a coaliției PSD-ALDE este, în acest moment, instituirea urgentă a controlului politic asupra Justiției!

„În urma sesizărilor PNL, Curtea Constituțională a declarat mai multe articole din corpul celor trei legi ca fiind neconstituţionale. Răspunsul dat de PSD-ALDE a fost o acțiune în forță prin care, în două zile, pe repede înainte, fără respectarea termenelor regulamentare, majoritatea PSD-ALDE se grăbește să scoată preşedintele din procedura de numire a magistraţilor, să scoată la pensie 2.500 de magistraţi și să pună sub control politic actul de Justiție”, a declarat deputata în plenul Camerei.

Liberalii vor contesta la Curtea Constituţională a României modul în care majoritatea PSD-ALDE a dezbătut şi adoptat aceste legi.

Powered by Jasper Roberts - Blog