Menu

Articol

2 Comentarii

Valeria Schelean-Şomfelean, despre „performanţele” dascălilor la examenul de titularizare

Valeria Schelean-Șomfelean

Ca de fiecare dată în ultimii ani, rezulatele absolvenţilor la examenele de evaluare naţională şi bacalaureat suscită numeroase discuţii pe marginea actului de învăţământ preuniversitar. Şi tot de fiecare dată, evoluţia şi pregătirea şcolară a elevilor sunt legate de calitatea şi de pregătirea profesională a profesorilor, iar momentul cel mai nimerit de referinţă este cel al examenului de titularizare.

Rezultatele din acest înregistrate de profesorii cărăşeni, coroborate cu absenteismul la examenul de ocupare a funcţiilor de director şi director adjunct, confirmă faptul că şi la nivelul corporului  profesoral avem o problemă. O spune în acest sens deputata PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean.

„Felicitări tuturor profesorilor care au promovat examenul de titularizare! În același timp, nu putem să nu observăm faptul că județul Caraş-Severin s-a situat pe locul al cincilea din coada clasamentului, cu o rată de promovare a examenului de doar 36,10%. Dacă le cerem elevilor performanță, în egală măsură, ne așteptăm la o pregătire corespunzătoare și din partea dascălilor! Ministerul Educației trebuie să dea asigurări că în școala românească vom avea profesori bine pregătiţi și competitivi! De acest lucru depinde viitorul copiilor noștri și al României!”, mărturiseşte deputata liberală.

Comentarii

De cand o individa din mafia microhidrocentralelor, care nu intelege ca ariile naturale protejate trebuie protejate si nu distruse, ca raurile trebuie sa curga pe albii si nu in tevi, isi poate permite sa critice nivelul cunostintelor altora? Ea ar trebui sa mearga inapoi in clasele primare, pentru ca la cunostinte despre natura, sau ce se preda la generatia ei, merita nota 2.

Dar tu ce performante ai vagaboando?poate la mintit si la furat inclusiv din banii "incompetentilor" de profesori care n au promovat examenul de cacat!

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog