Menu

Articol

Valeria Schelean-Şomfelean: „Interesul PSD-ALDE e să pună mâna pe nouă miliarde de euro”

Valeria Schelean-Șomfelean

În ciuda declaraţiilor ministrului de Finanţe, Eugen Teodorovici, care spunea că pilonul 2 de pensii nu se suspendă, liberalii continuă să rămână sceptici în această privinţă. Deputata Valeria Schelean-Şomfelean este convinsă că:  „Planulul PSD-ALDE de a fura banii de la Pilonul 2 de pensii merge mai departe!”

Deputatul PNL spune că, încă din primăvara anului trecut a apărut informația legată de naționalizarea Pilonul 2, însă scandalul iscat în jurul acestui subiect a făcut ca Guvernul să dea înapoi, pentru un timp. 

„În vara lui 2017 noul ministru de Finanțe anunța desființarea Pilonului 2. Inabilitatea acestui anunț și noul scandal iscat a temporizat din nou acest demers. În toamna anului trecut PSD-ALDE s-a repliat și a fost aleasă o strategie în mai mulți pași: diminuarea contribuțiilor către Pilonul 2 și abia apoi naționalizarea”, spune parlamentarul de Caraş-Severin. 

În opinia sa, prin emiterea de către Guvern a OUG nr. 82/2017, s-a făcut primul pas în această direcţie. „Se reduce contribuția angajaților la Pilonul 2 de pensii de la 5,1% din salariul brut la 3,75% pe noul brut, după transferul contribuțiilor în sarcina angajatului. Impactul: minus 12% pentru sumele lunare virate către Pilonul 2. Acum, ministrul Muncii anunță decizia intermediară: pilonul 2 va deveni opțional. Pasul următor?! Să pună mâna pe toți banii de la Pilonul 2 de pensii, toți cei cei 9 miliarde de euro!”, este de părere Valeria Schelean-Şomfelean.

Powered by Jasper Roberts - Blog