Menu

Articol

Valeria Schelean-Şomfelean, liberalii şi moţiunea „Educaţi România, nu o pesedizaţi”

Valeria Schelean-Șomfelean

Partidul Naţional Liberal a depus astăzi o moţiune simplă la adresa ministrului Educaţiei Naţionale intitulată „Educaţi România, nu o pesedizaţi”, care a fost dezbătută în Camera Deputaţilor. În opinia liberalilor, moţiunea nu este despre lupta politică, despre câtă susţinere şi putere are un partid în Parlament, ci se vrea un răspuns la nepăsarea cu care este tratată şcoala românească.

Ministrului Educaţiei, Valentin Popa, dar şi partidului de guvernământ, li se reproşează întârzieri la plata salariilor şi lipsa banilor, ceea ce în opinia liberalilor poate conduce la închiderea unor şcoli şi comasarea altora. „Există mari suspiciuni că banii pentru plata salariilor se vor termina după nouă luni din acest an. Că din toamnă plata salariilor va fi pusă în pericol. Am primit tot mai multe semnale de la cadrele didactice că, din acest motiv, inspectoratele caută soluţii disperate de a reduce costurile în fiecare şcoală prin comasări de clase, restructurări de posturi, generalizarea învăţământului simultan sau chiar desfiinţarea de şcoli. Aţi umilit profesorii fără jenă. Le-aţi arătat cine e «Jupânul». Bravo PSD”, se arată în moţiunea siimplă citită în această după-amiază în Camera Deputaţilor.

Deputata de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, care se numără între cei 67 de semnatari ai moţiunii, a ţinut să ne precizeze că politica în domeniul educaţiei dusă de PSD s-a dovedit de fiecare dată un caz tipic de prăbuşire a credibilităţii publice, iar aceată moţiune introdusă de PNL la scurt timp de la instalarea noului guvern marionetă al preşedintelui Dragnea, are ca obiectiv marcarea capătului de linie din seria experimentelor nefaste marcă înregistrată PSDragnea în învăţământ.

„Analfabetismul şi absenteismul ridicat, dificultăţile de învăţare, motivaţia redusă-atât din partea elevilor, cât şi din partea majorităţii cadrelor didactice-mentru activităţile şcolare sunt doar câţiva dintre factorii cu cea mai mare frecvenţă în documente şi studii educaţionale invocate în analizele instituţiilor cu activitate specializată în acest domeniu”, ne-a mărturisit Valeria Schelean-Şomfelean.

Moţiunea se referea la lipsa de viziune a celor ce conduc România şi, inclusiv educaţia, la interesele meschine de partid şi la politizarea actului managerial de la nivelul inspectoratelor şi a şcolilor.

Plecându-se de la sintagma cum că „partidul nu poate fi în toate”, autorii moţiunii au tras un puternic semnal referitor la faptul că viitorul României este într-un mare pericol. Aceştia spun că: „Guvernul PSD - ALDE este incapabil sa sprijine scoala romaneasca si sa formeze resurse umane de calitate pentru o economie prospera in viitor. Ministerul Educatiei nu trebuie transformat intr-un centru social in care sa fie angajata clientela de partid. Posturile de secretari de stat si consilieri, inspectori, directori si profesori trebuie ocupate de buni profesionisti si oameni dedicati meseriei lor.”

 

Powered by Jasper Roberts - Blog