Menu

Articol

Valeria Schelean-Şomfelean: „PSD fură din pensia celor care muncesc şi contribuie astăzi”

Valeria Schelean-Șomfelean

Consecventă principiilor sale liberale, asumându-şi rolul de opoziţie constructivă, deputata PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean-Şomfelean, continuă să aducă acuze partidului aflat la guvernare, considerând că prin reducerea contribuţiilor la Pilonul II de pensii, PSD fură din pensia celor care muncesc şi contribuie astăzi.

Într-o declaraţie politică susţinută în parlament, deputata cărăşeană susţine că ajoritatea PSD-ALDE trebuie să renunţe la aşa-zisa revoluţie fiscală Că este timpul să oprească acest haos declanşat în România, în care investitorii/angajatorii sunt zilnic anunţaţi de noi contribuţii şi taxe, angajaţii nu ştiu dacă salariul le va creşte sau le va fi tăiat de la 1 ianuarie 2018, nu ştiu ce se va întâmpla cu banii cu care ei contribuie astăzi la sistemul de pensii, Pilonul II, iar pensionarii nu ştiu ce va fi cu pensia lor, din ce se va plăti!

„PSD-ALDE şi-au trădat mandatul primit în alegeri, l-au falsificat şi s-au dovedit incapabili de a gestiona guvernarea în beneficiul economiei şi al prosperităţii cetăţenilor. Niciuna dintre măsurile propuse nu a primit girul românilor prin programul supus votului la alegerile parlamentare!

Una au promis în campania electorală de acum un an şi alta se întâmplă!

Trebuie să spunem clar că reducerea cotei de contribuţie la Pilonul II de pensii de la 5,1%, cum este astăzi, la 3,7%, după mutarea sarcinii de la angajator la angajat înseamnă, în mod concret, scăderea cu 10,8% a sumelor nominale direcţionate lunar de fiecare angajat”, se arată în declaraţia politică.

Totodată, în opinia sa, Valeria Schelean-Şomfelean  consideră că măsura reprezintă un furt de proprietate din viitoarea pensie a celor care se află azi în câmpul muncii. Este un furt din munca celor 7 milioane de români care cotizează obligatoriu la Pilonul II.

Statul român s-a angajat, prin lege, să majoreze la 6% contribuţia la Pilonul II, şi nu să o scadă, aşa cum doreşte să o facă Guvernul PSD-ALDE!

„Practic, PSD-ALDE fură din pensia copiilor, cei aflaţi în câmpul muncii, pentru a le da părinţilor, pensionarii de azi. În niciun moment, PSD nu le-a spus pensionarilor cărora le-a cerut votul în campanie că acesta este costul pe care trebuie să-l plătească cei tineri. Este o abordare cinică a PSD, pe care pensionarii de azi trebuie să o ştie!

Contribuţia la Pilonul II este un drept câştigat de fiecare cetăţean care contribuie, fiind o sumă direcţionată într-un cont individual, şi nu colectiv, cum este Pilonul I. De altfel, suma din Pilonul II are regimul proprietăţii individuale şi pentru că ea poate fi lăsată moştenire.

Trebuie să le transmitem limpede celor care ne guvernează, cu fiecare ocazie, fiecare dintre noi, că este nevoie de consolidarea treptată a sistemului de pensii administrate privat, întrucât este formula prin care banii pot fi multiplicaţi, astfel încât, la final, fiecare om care astăzi se află în câmpul muncii să beneficieze de o pensie decentă.

Reducerea contribuţiilor şi naţionalizarea nu sunt soluţii pentru o pensie decentă pentru cei care sunt astăzi activi pe piaţa muncii, ci consolidarea Pilonului II!”, se mai arată în declaraţia politică a deputatei PNL.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog