Menu

Articol

Vali Armaşu, la terminarea drumului Reşiţa-Secu: „Suntem buni numai să băgăm şopârle peste tot”

Vali Armaşu

După foarte mulţi ani de aşteptare, Reşiţa are în sfârşit un drum asfaltat ca-n palmă spre Staţiunea Secu. Este un proiect PNDL, cu bani de la Ministerul Dezvoltării, o investiţie de peste 50 de miliarde de lei vechi, plus TVA.

Drumul are lungime  de 9,2 kilometri, trei straturi de asfalt, plus un kilometru şi jumătate făcut de Primăria Reşiţa, în zona ştrandului vechi, întrucât nu fusese cuprins în proiect. S-au pus balustrade de protecţie cu catadioptrii pentru circulaţia autovehiculelor pe timp de noapte. Drumul este liniat, mijloc, margini, prevăzut cu rigolă, şi parcări. Lucrările au început la sfârşitul anului 2015.

La prima oră a dimineţii, primarul Ioan Popa şi colaboratorii săi s-au întâlnit, pe teren, cu constructorul, Vali Armaşu, cu dirigintele de şantier şi alţi factori implicaţi în acest proiect.  Rămân de efectuat detaliile tehnice, înainte de recepţia finală.

Referitor la acest moment, Ioan Popa a declarat: „Când am venit eu la primărie lucrurile erau într-o fază, aşa, de desţelenire. Constructorul a vrut să se retragă, pe motiv că se modificaseră preţurile la asfalt, creşterea fiind de aproape trei trei ori. Am purtat o discuţie cu el şi i-am spus că primăria vrea acest drum. Nici acum nu l-am întrebat cât sau dacă are profit la acest drum, în condiţiile astea”.

În replică, Vali Armaşu a spus: „Nu asta are importanţă. Este un drum pentru oraşul în care m-am născut şi de aceea am ţinut mult să-l fac. Nu m-am retras din cauza certurilor noastre. Nu e adevărat. Ca să ştiţi, la început am ofertat la 900 de lei tona de bitum, acum e aproape 2.400 de lei. Poate eu am pierdut bani pe lucrarea asta, dar a venit Nelu Popa şi a zis: «Hai bă, frate, hai să-l facem». Avem nevoie de lucrul ăsta pozitiv: «hai să facem ceva», că noi, în rest, numai să băgăm şopârle ştim, partidul ăla, partidul ăla. Asta e problema noastră, suntem buni numai să băgăm şopârle peste tot. E uşor să spui: Vali Armaşu are dosar penal. Nu cred că asta e important, când ştim bine ce s-a întâmplat pe vremurile alea. Hai să vedem ce s-a şi realizat bun în judeţul ăsta”.

În concluzia trasă de primarul Reşiţei: „Drumul a ieşit bine, a ieşit excepţional, reşiţenii trebuie să afle de acest lucru, trebuie să ştie că pot veni din nou la Secu, pentru că în ultimii 20 de ani drumul ăsta a fost aproape impracticabil şi toată lumea s-a ferit să vină la lac. Sper ca la vară să punem şi o cursă periodică, în special în weekend, ca oamenii să vină aici”.

Powered by Jasper Roberts - Blog