Menu

Articol

0 Comentariu

Vela şi Schelean-Şomfelean, la congresul PPE

Marcel Vela și Valeria Schelean-Șomfelean

Astăzi se încheie, în Malta, Congresul Partidului Popular European. În cele două zile de desfășurare au fost aprobate importante hotărâri în privința viitorului PPE.  

În prima zi au fost adoptate rezoluții ce vizează politica externă și de securitate, precum și realitățile economice și informatice, la nivelul Uniunii Europene, pe teme precum antreprenoriatul inovativ, agricultura și locurile de muncă în mediul rural, politica economică și socială a Europei etc.

Astăzi urmează să fie dezbatuta și adoptată rezoluția „Europe secures our future / Europa asigură viitorul nostru”, prin care se propun soluţii care sa răspundă amenințărilor și incertitudinilor cu care se confruntă Europa, cum ar fi agresivitatea Rusiei sau consecințele economice și sociale care rezultă din globalizare.

La congresul din acest an sunt prezenți peste 1.500 de participanți, din peste 40 de țări, între care și șefi de state și de guverne din UE și din afara UE, incusiv presedintele Romaniei,  Klaus Iohannis

Delegația României este compusă din 31 de delegați, dintre care 22 de reprezentanți ai PNL, şase ai UDMR și cinci din partea PMP.

Din delegația Partidului Național Liberal fac parte și parlamentarii de Caraș-Severin Valeria Schelean și Marcel Vela.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog