Menu

Articol

0 Comentariu

Verzii din Moldova Nouă vor alegeri anticipate! Nici PSD-iştii nu sunt mulţumiţi

Consilierii locali PSD şi cei ai Partidului Verde au boicotat, ieri, şedinţa Consiliului Local Moldova Nouă. Consilierii care îi fac opoziţie primarului liberal Adrian Torma au lipsit de la şedinţă, declarându-se nemulţumiţi de acţiunile şi proiectele primarului, afirmând pentru publicaţia „Cărăşanul”, că „sunt sătui de modul de lucru al actualului primar Torma care, în numai 8 luni a reușit  să bulverseze întreg orașul Moldova Nouă”.

Protestul opoziţiei politice din Moldova Nouă nu se va limita la acest boicot. Conform spuselor consilierilor locali din PSD şi PV, aceştia caută soluţii pentru a provoca alegeri anticipate, fiind convinşi că liberalii nu vor mai câştiga 7 mandate de consilieri locali. În prezent, în Consiliul Local Moldova Nouă, PNL are 7 consilieri, PSD - 5, PV - 2, Uniunea Sârbilor - 2, PMP (fost UNPR) - 1.

 „Da, noi dorim alegeri anticipate pentru consiliul local. Cred că trebuie să hotărască cetățenii orașului încă o dată dacă vor să fie conduși încă 3 ani de această majoritate PNL–USR, care este distructivă pentru localitatea noastră. Am ajuns să votăm proiectele falimentare ale lui Lisandru Nicolae care conduce primăria. De altfel, Torma doar „latră” Lisandru conduce!”, a precizat Jiva Latovlevici, vicepreşedinte al Partidului Verde Moldova Nouă.

Social-democraţii sunt nemulţumiţi: „Torma confundă Moldova Nouă cu Monte Carlo!”

Ceva mai nuanţat în declaraţii a fost consilierul local PSD, Ştefan Mândru, care a confirmat intenţiile de a provoca alegeri anticipate printr-un referendum, însă, a mai spus că, deocamdată, se discută, se analizează.

„Cetățenii orașului Moldova Nouă au ajuns cârpele de șters pe jos ale actualului primar Torma Adrian și șleahta de PDL-iști transferată la PNL. Torma a început să confunde Moldova Nouă cu Monte Carlo, vrea impozite și taxe și asta în beneficiul unor firme private. (…) Dacă este nevoie și fără Verzi vom convoca referendum. Dar, deocamdată, vom discuta acest aspect în cadrul organizației locale. Până la sfârșitul lunii avem suficient timp”, ar fi declarat Ştefan Mândru pentru „Cărăşanul”.

Adrian Torma: „Moldova Nouă merge mai departe! Sunt bârfe şi invenţii!”

Primarul Adrian Torma a răspuns, în această dimineaţă, la întrebările noastre cu privire la boicot şi alegeri anticipate.

„Nu a fost niciun boicot! Consilierii aceştia nu vin de regulă decât la şedinţele plătite. Ieri a fost şedinţă „de îndată”, pentru aceste şedinţe nu se plăteşte indemnizaţie, aşa că nu au venit, ca de obicei. Atunci când vin, la şedinţele plătite, adică la şedinţele ordinare, votează împotriva oricăror proiecte de hotărâre numai ca să fie contra! Nu urmăresc de loc interesul oraşului”, a spus Adrian Torma.

„În ceea ce priveşte afirmaţiile cu privire la alegeri anticipate, vreau să vă spun că oraşul Moldova Nouă merge mai departe! Merge mai departe indiferent de zvonurile şi bârfele pe care le lansează unii care stau pe margine.Personal, nu cred că domnul Ştefan Mândru a spus ce scrie că ar fi spus. Domnul Mândru spune multe şi, de obicei, împotriva mea şi a liberalilor, dar, o face într-un mod elegant, pentru că este un om rafinat şi politicos. Pe scurt, nu vreau să întreţin polemica pe un subiect care, cred eu, este inventat”, a mai precizat Adrian Torma.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog