Menu

Articol

Vicepreşedintele Ionuţ Popovici îi cere demisia directorului Aquacaraş. Demisie cu „D” mare

„Aquacaraş nu e nici Gestapo şi nici măcar arestul Poliţiei Caransebeş”

Ionuţ Popovici şi Nicolae Miu Ciobanu

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici, a ieşit astăzi într-o conferinţă de presă supărat pe activitatea managerială, din toate punctele de vedere, de la Aquacaraş SA, societatea de apă şi canal aflată în subordinea CJ. Persoana vizată, managerul Nicolae Miu Ciobanu, căruia i-a cerut demisia.

„Ieri am fost la Bucureşti, am avut mai multe întâlniri cu factori de decizie din mai multe ministere, chiar şi cu consultanţi ai Aquacaraş şi am venit extreme de nemulţumit de conducerea actual a Aquacaraş, nemulţumit de domnul Ciobanu şi profit de această ocazie să-i solicit demisia şi dacă s-ar putea să şi-o scrie începând cu „D” mare, pentru că, după un an de zile aproape că nu s-a întâmplat nimic la Aquacaraş”, a spus Ionuţ Popovici.

Vicepreşedintele Consiliului judeţean a ţinut să precizeze motivele pentru care îi cere demisia lui Nicolae Miu Ciobanu: „Sunt două componente legate de activitatea domnului Ciobanu: gestionarea proastă a resurselor financiare şi gestionarea foarte proastă a resurselor umane. O să vă dau câteva exemple, din punct de vedere uman sau poate greşesc că vi le dau, dar dacă nimeni nu le spune, eu chiar am curajul să le spun. Acum două-trei săptămâni unul dintre directorii societăţii a făcut un gest nepotrivit (şi-a tăiat venele acasă, n.r ), un al doile director al Aquacaraş a suferit un infarct, iar un angajat din Exploatarea Moldova Nouă s-a sinucis în urma unei decizii a conducerii  de a-l schimba din funcţie. Asta înseamnă să gestionezi foarte prost resursele umane într-o instituţie care nu e nici Gestapo şi nici măcar arestul Poliţiei Caransebeş. Sunt două dintre motivele pentru care solicit ferm demisia acestui individ care nu are ce căuta la Aquacaraş ca manager. Nu este în regulă ca în acest moment în care este în derulare un proiect de peste 328 de milioane de lei, să nu existe un consultant. Nu este în regulă când ai o datorie la un alt consultant de peste 1,5 milioane de euro să nu-i mai răspunzi la telefon, când acest consultant, cu o armată de avocaţi, poate să îngenuncheze Aquacaraş, punând în pericol acest mare proiect de apă şi canal. A trebuit să merg la Bucureşti şi să deschid nişte uşi pe care acest om le-a închis definitiv. Şi nu în ultimul rând, relaţia cu primarii oraşelor, beneficiarii direcţi ai acestor programe. Nu este în regulă să nu te înţelegi cu Luca Mălăiescu, cu Ioan Popa, cu Eugen Cismăneanţu şi cu ceilalţi primari”, a punctat vicepreşedintele CJ.

Întrebat dacă această solicitare nu are legătură cu plecarea din PSD a lui Ion Mocioalcă, un susţinător al lui Ciobanu, Ionuţ Popovici a spus: „Este exclus, aici este vorba de proasta gestionare a activităţii SC Aquacaraş SA. Vă asigur că apa din Caraş-Severin nu are culoare politică.”

Powered by Jasper Roberts - Blog