Menu

Articol

Viceprimarul comunei Brebu a pierdut la Curtea de Apel Bucureşti

Curtea de Apel Bucureşti  a respins cererea viceprimarului comunei cărăşene Brebu, Ion Ţicheriu, de repunere în termenul de formulare a contestaţiei, ca nefondată. Totodată, consideră contestaţia ca fiind tardiv formulată. Ţicheriu poate formula recurs în 15 zile de la comunicare.

Reamintim că Agenţia Naţională de Integritate l-a găsit în stare de incompatibilitate pe viceprimarul Ion Ţicheriu. Conform A.N.I. „în perioada 18 martie 2014 – 26 septembrie 2016, acesta a deținut simultan funcția de viceprimar al comunei Brebu, județul Caraș-Severin şi calitatea de comerciant persoană fizică în cadrul Țicheriu Ion Persoană Fizică Autorizată, încălcând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003”.

La vremea respectivă, inspectorii de integritate susţineau faptul că viceprimarul a fost informat despre declanșarea procedurilor de evaluare identificate, precum și despre drepturile de care beneficia, însă nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Viceprimarul Ţicheriu este o persoană foarte controversată, numele său apărând în dosare penale. Viceprimarul şi primarul din Brebu,Viorel Roșca, au fost judecați și condamnați, la un an și jumătate, cu suspendare, pentru fapte de corupție, în celebrul dosar al subvenților APIA în care personajul principal a fost Romică Anculia, fostul director al APIA Caraș-Severin.

Powered by Jasper Roberts - Blog