Menu

Articol

Victor Ponta: „Dacă eşti social-democrat, nu poţi să mai stai în partid cu Dragnea“

După Oţelu Roşu şi Caransebeş, intinerarul conducerii Pro România a inclus şi Reşiţa. Victor Ponta, Daniel Constantin şi Sorin Câmpeanu s-au întâlnit astăzi la prânz cu susţinătorii Pro România mobilizaţi de Ion Mocioalcă, Ion Spânu şi Sorin Simescu. Peste 200 de persoane au luat loc în sala de şedinţe a Casei de Cultură a Sindicatelor, din Reşiţa.

Fostul premier a fost surprins de numărul mare de oameni veniţi într-o zi de 4 ianuarie, una neprietenoasă, ţinând seama de vremea de afară. A profitat de ocazie şi a făcut o radiografie politică a momentului:

„Vreau să vă spun că în 2010 era tot aşa, frig, începusem anul rău cu tot felul de veşti proaste. Şi acum am început cu veşti proaste, am aflat că toate pensiile au îngheţat. În schimb, preţurile n-au îngheţat. Au crescut de zici că e în vară. Am auzit că o să crească nişte salarii, dar deocamdată nu am văzut pe nimeni să confirme. Am auzit că o să se facă lucruri bune pentru tineri, pentru că România are de luat de la Uniunea Europeană  350 de milioane pentru un program pentru tineri. Ştiţi câţi bani a cheltuit din 350 de milioane de euro? Zero. Deci, pentru tinerii din România avem bani, dar nu vrem să-I cheltuim. Văd că nici măcar pentru tinerii din Teleorman nu vrem să-I cheltuim, cu atât mai puţin pentru cei din alte zone. Dacă era ceva de furat, puteau să-i fure, dar să-i ia pentru tineri, nu au putut să-i ia“.

Ponta a ţinut să remarce că România are nişte şanse extraordinare, are oameni deosebiţi, are resurse naturale, dar cu toate acestea lucrurile merg prost în ţară, pentru că am ales pe cine nu trebuia, recunoscând că: „Nu-mi place nici de Iohannis, nu că am eu ceva cu el, dar nu ştiu cu ce se ocupă, dar nu-mi place nici de Dragnea care zicea că este prietenul meu cel mai bun, până când m-a prins pe scară şi m-a împins la vale. Şi cu doamna primar general a făcut la fel. Vreau să vă spun un lucru, că tocmai am auzit un primar din Caraş care zicea că e primar social-democrat. Şi eu sunt tot social democrat, dar dacă eşti social-democrat nu poţi să mai stai în partid cu Dragnea. Dacă vrei să furi, dacă vrei să-ţi faci fermă de porci, dacă vrei să-ţi faci nunţi cu bani mari, atunci, sigur, poţi să stai cu Dragnea în PSD. Dacă eşti social-democrat, vii alături de Pro România“

Fostul premier nu a uitat-o nici pe Viorica Dăncilă, care de-a lungul mandatului de prim-ministru a fost ţinta ironiilor de tot felul: „Vreau ca Pro România să trimită la Bruxelles numai oameni pe care să-i cunoaşteţi, care să fie recunoscuţi în Europa, care să aducă bani în România, nu din ăştia care nu că nu ştiu engleză, dar care nu ştiu nici limba română să vorbească, se duc la Bruxelles, se dau mari acolo în limba română ca să-i dea la Antena 3, că altceva nu ştiu să facă“.

Powered by Jasper Roberts - Blog