Menu

Articol

Viitorul Caransebeş vine cu 3 puncte de la Oraviţa

CS Oraviţa – Viitorul Caransebeş 0-2 (0-0)

Autor: 

Sâmbătă, 8 septembrie, în Caraş-Severin a debutat Campionatul Ligii a IV-a la fotbal, în prima etapă Viitorul Caransebeş evoluând în deplasare la Oraviţa. Prima fază periculoasă şi-au trecut-o în cont gugulanii, în minutul 8, când Negoescu a făcut legea pe partea stângă şi a şutat din unghi, balonul trecând puţin pe lângă poarta apărată de D. Sârbu.

Patru minute mai târziu, a fost rândul lui Nicola să dribleze tot pe aceeaşi aripă stângă, a intrat în careu, şutul său la colţul scurt fiind respins în corner de D. Sârbu.

În continuare s-a jucat aspru, gazdele făcând un presing agresiv, iar pe acest fond, în minutul 15, Chiriac a centrat de pe dreapta, însă C-tin Covaci, bine poziţionat, a trecut pe sub minge.

În minutul 38, Nicola a pătruns din nou în careu, tot pe aripa stângă, însă goal-keeper-ul orăviţean a reuşit să-l blocheze.

În debutul părţii a doua, în minutul 49, Cârdu a trimis o centrare bună de pe partea dreaptă, C-tin Covaci a reluat cu capul, însă Birăescu a fost la post şi a reţinut balonul.

Caransebeşenii au deschis scorul în minutul 52, atunci când Frenţ l-a angajat perfect în adâncime pe Negoescu, D. Sârbu a ieşit, însă atacantul gugulan a trimis pe lângă el, în plasă.

Gazdele au avut şi ele o bună oportunitate de a înscrie în minutul 62, când centralul Cristian Chitucea a dictat lovitură liberă după un fault asupra lui Băcoi, la 20 de metri, execuţia lui Cârdu lovind zidul, mingea a ajuns la Răţoi, torpila acestuia de la 30 de metri, pe jos, fiind respinsă cu dificultate de Birăescu.

Caransebeşenii şi-au majorat avantajul în minutul 82, când Negrei a executat lung un aut de pe partea dreaptă, mingea a căzut în careul de 6 metri, l-a depăşit pe D. Sârbu, iar Nicola a îndeplinit o simplă formalitate, trimiţând balonul, cu capul, în poarta goală.

Gazdele au atacat în valuri, în căutarea măcar a golului de onoare, însă Birăescu a fost suveran în propriul careu. Cu toate acestea, în minutul 89, mingea a ajuns la C-tin Covaci, pe partea stângă, acesta a şutat puternic, iar Băcilă, aflat la 6 metri, a pus latul, mingea ducându-se peste poarta gugulană.

„A fost o victorie, cred, meritată. Ne bucurăm de ea, e o adevărată gură de oxigen pentru noi, şi spun asta fiindcă ne-am adunat foarte târziu, n-am făcut niciun meci de pregătire, dar se vede că ceea ce am strâns la echipă, jucătorii tineri şi de o foarte bună calitate, au făcut diferenţa în această partidă. Nicio clipă n-am trăit cu senzaţia că am putea pierde acest meci, l-am controlat de la cap la coadă, şi sunt bucuros după rezultatul de azi. Ne pregătim în continuare, obiectivul nostru este să facem o echipă puternică, în aşa fel încât Caransebeşul să însemne din nou ceea ce a însemnat odată, cu jucătorii noştri, jucători tineri, şi sperăm să fim tot mai buni, de la meci la meci”, a declarat după partidă tehnicianul gugulan Ion Bica.

CS Oraviţa: D. Sârbu, F. Halas (min. 65, I. Băcilă), C-tin Covaci, O. Băcoi, A. Răţoi, C. Chiriac, C. Sîrbu, B. Purea, C. Covaci, I. Cârdu, Al. Buga (70, N. Gugu); rezerve: C. Puşcaş, D. Preoteasa, I. Hulpan. Antrenor, Ciprian Macovei.

Viitorul 1913 Caransebeş: C. Birăescu, R. Cărăuşu, G. Negrei, I. Drăgoi, C. Negoescu (90+3, A. Marco), C. Arnăut, D. Frenţ (63, C. Rotea), A. Megheleş, C. Nicoară (90+2, U. Boieriu), B. Gulea, Al. Nicola. Antrenor, Ion Bica.

A arbitrat la centru Cristian Chitucea (Reşiţa), asistat la cele două linii de Cristian Buzzi (Oţelu Roşu) şi Claudiu Gogu (Reşiţa). Observatori: Marin Vărzan şi Valentin Vărzan, ambii din Oţelu Roşu.

Powered by Jasper Roberts - Blog