Menu

Articol

Vinerea Mare a fost neagră pentru Viitorul Caransebeş

Viitorul 1913 Caransebeş – A.S. Oraviţa 2-3 (0-2)

Autor: 

În 6 aprilie, în Vinerea Mare, Viitorul Caransebeş a jucat, pe Stadionul Municipal din Parcul Teiuş, cu A.S. Oraviţa, într-un meci contând pentru etapa a XVII-a a Ligii a IV-a. Meciul s-a disputat pe o ploaie măruntă şi rece, care a îngreunat construcţia, mai defavorizate fiind gazdele, care au avut prima ocazie în chiar minutul 1, şutul lui Neagu, de la 18 metri, lângă bară, fiind respins cu dificultate în corner de Simeria.

Oaspeţii au răspuns peste două minute, prin şutul foarte bun,de la 40 de metri, expediat de Purea, scos de sub bară de Birăescu.

Gazdele au mai irosit o ocazie în minutul 5, când Neagu, aflat pe partea stângă, a intrat în careu şi s-a încurcat cu coechipierul său Nicoară, fundaşii orăviţeni reuşind să îndepărteze pericolul. În minutul 18, Avramovici a găsit un culoar perfect prin apărarea oaspeţilor, l-a angajat pe Imbre, însă şutul acestuia, de la 16 metri, spre colţul stâng al porţii lui Simeria, a trecut la câţiva centimetri de bară.

Orăviţenii au deschis scorul în minutul 23, când Simeria a degajat lung, în jumătatea adversă, mingea, deviată cu capul, a ajuns la Băcilă, care a trimis cu boltă de la 25 de metri, învingându-l pe Birăescu. În minutul 33, Caşeru a executat o lovitură liberă de la 35 de metri, în careul caransebeşean, iar Băcilă, de la 10 metri, a deviat balonul pe lângă portarul gugulan, majorând avantajul echipei sale pe tabela de marcaj.

Gazdele puteau reduce din handicap în minutul 36, când Neagu a executat o lovitură liberă de la 30 de metri, însă şutul acestuia, plasat, în stânga portarului, a fost respins de Simeria. Gugulanii au mai trecut o dată pe lângă gol în minutul 41, când Bălan a centrat pe jos de pe aripa stângă, şutul lui Stoichescu, de la doar 10 metri, trecând peste transversala porţii orăviţene.

Oaspeţii puteau să-şi majoreze avantajul în minutul 44, însă lobul trimis de Cârdu, de la 20 de metri, a trecut la câţiva centimetri de poarta gugulană.

În minutele de prelungire, Neagu l-a angajat pe partea dreaptă pe Imbre, acesta a centrat, Simeria a respins până la Neagu, care, de la 18 metri, a şutat puternic, însă goal-keeper-ul orăviţean a deviat în corner.

În partea a doua, gugulanii au început ma motivaţi, în minutul 50, Imbre centrând de pe dreapta, portarul Simeria a respins în faţă, iar Stoichescu, de la 10 metri, a trimis puternic peste poarta adversă.

Gazdele au mai trecut pe lângă gol în minutul 68, când Neagu a driblat frumos la 25 de metri, i-a trimis în stânga lui Negrei, şutul acestuia de la 16 metri, la colţul lung, a lovit bara porţii apărate de Simeria.

Orăviţenii şi-au mărit avantajul în minutul 71, atunci când C. Covaci a scăpat spre poarta lui Birăescu şi, deşi talonat de Avramovici, a reuşit să trimită plasat, în colţul drept al porţii gugulane.

Gazdele au redus din handicap în minutul 83, prin Neagu, care a transformat lovitura de la 11 metri dictată de Cristian Chitucea după henţul în careu comis de Caşeru. Scorul final a fost stabilit de acelaşi Neagu, care, în minutele de prelungire, a trimis un şut imparabil, sub bară, de la 6 metri, la care Simeria nu a mai avut ce face.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, G. Negrei, Al. Nicola, A. Neagu, C. Nicoară (min. 46, C. Bloju), N. Imbre, Al. Avramovici, P. Stoichescu (55, Al. Ciucur), O. Bălan, M. Mariţescu, Gh. Valuşescu; rezervă: D. Socaci. Antrenor, Ion Bica.

A.S. Oraviţa: N. Simeria, C-tin Covaci (82, A. Răţoi), C. Covaci, C. Sârbu, O. Băcoi, C. Chiriac (52, Al. Burcuşel), B. Purea, C. Caşeru, D. Preoteasa, I. Cârdu (82, F. Halas), I. Băcilă (75, I. Hulpan); rezerve: D. Sârbu, C. Chifa. Antrenor, Ciprian Macovei.

A arbitrat la centru Cristian Chitucea, din Reşiţa, asistat la cele două linii de Dorian Erdei şi Cristian Buzzi, ambii din Oţelu Roşu. Observator: Sorin Costachi (Caransebeş).

Powered by Jasper Roberts - Blog