Menu

Articol

Viorica Dăncilă, cea dintâi femeie prim-ministru din România

În această după-amiază, preşedintele Klaus Iohannis a accepat propunerea PSD+ALDE  de a o desemna prim-ministru pe Viorica Dăncilă. Ceea ce nici măcar Elena Udrea nu a reuşit, iată că Viorica Dăncilă devine cea dintâi femeie ce va conduce un guvern al României.

Într-o intervenţie televizată, preşedinte României a spus: „Cântărind toate argumentele, ținând cont de situația concretă, am decis să dau PSD-ului încă o șansă și să desemnez persoana propusă de PSD, pe doamna Dăncilă.”

Klaus Iohannis a ţinut să precizeze că hotărârea sa a ţinut seama şi de aritmetica parlamentară, PSD fiind partidul ce dispune de o majoritate.

Referindu-se la zilele ce vor urma, preşedintele pare ferm: „Invit pe toţi cei implicaţi în procedură să se mobilizeze şi să lucreze repede şi bine. Este posibil ca până la 1 februarie întreaga procedură să fie finalizată şi noul Guvern să se apuce de treabă şi să rezolve problemele mai degrabă decât să le încurce”.

Despre noul prim-ministru al României, Liviu Dragnea, preşedintele PSD, o caracteriza astfel: „O femeie civilizată, neconflcituală, deosebit de comunicativă, care nu s-a dezis niciodată de iniţiativele noastre, de îmbunătăţire a legilor justiţiei”.

Powered by Jasper Roberts - Blog