Menu

Articol

Voluntari reşiţeni cântă şi dansează cu tineri din alte ţări, la Sandanski, în Bulgaria

Autor: 

Începând de mâine, 5 septembrie, şi până luni, 12 septembrie, nouă tineri de la Centrul de Tineret Mansarda și Centrul de Voluntariat Reșița vor participa la schimbul de experiență pentru tineret „YES, Youth European Strategy”, ce se va desfășura în localitatea Sandanski din Bulgaria. La eveniment au fost invitaţi 42 de tineri, însoțiți de 7 lideri de grup din: România, Turcia, Grecia, Macedonia, Bulgaria, Italia și Spania. Tinerii partcipanţi din Reşiţa - România, sunt: Roberta Șoavă, Cristina Poiană, Cezara Perian, Marius Chivu, Radu Baleți, Irina Știopu, Alexandra Purcel, Turech Ventel și Oana Bezergheanu.

Referitor la programul şi obiectivele proiectului, coordonatorul de voluntari Ioana Dudilă, din Reşiţa, a declarat:

„Prin implementarea acestui proiect, organizatorii doresc să creeze condițiile necesare pentru a construi o strategie de promovare a dansului ca și instrument creativ, prin activități educative non-formale și ca un „dispozitiv” puternic pentru dezvoltarea personală și impuls al schimbării sociale. Totodată, prin împărtășirea de noi experiențe, se dorește încurajarea punerii bazelor unor noi parteneriate și colaborări între tinerii și organizațiile participante care să promoveze participativitatea tinerilor și dezvoltarea activismului prin încurajarea la implicare civică.

La începutul proiectului, tinerii își vor prezenta tradițiile culturale, muzica și dansurile din țările lor de origine, precum și dansurile pe care le practică fiecare grup. Pe timpul workshop-urilor creative participanții vor primi sarcina de a iniția noi dansuri, în stiluri diferite, și vor participa de asemenea la un flash mob pentru a promova vocea tinerilor și ideea de dezvoltare continuă a activităților de tineret”.

Spre finalul schimbului de experiență grupurile vor trebui să prezinte noile dansuri, perfecționate în timpul proiectului, în cadrul unui concert în aer liber și în fața publicului din orașul Sandanski. Pentru toate activitățile din cadrul proiectului se vor crea arhive foto și video, cât și un blog, care se vor constitui într-o colecție de informații, materiale, fotografii, videoclipuri și jocuri de educație non-formală legate de dans. Rezultatele proiectului vor fi promovate pe întregul continent european prin intermediul țărilor participante la proiect și organizațiilor partenere.

„Nu în ultimul rând menționăm că unele dintre activitățile incluse în schimbul de experiență din Bulgaria se vor desfășura în cadrul celei de-a XX-a ediții a festivalului „The Balkan Youth” care are loc la Sandanski între 7 - 12 septembrie. Participanții la proiect își vor prezenta programele creative în fața a mai bine de 2.000 de spectatori prezenți la festival”, a mai precizat Ioana Dudilă

Organizatorii sunt „Center for Human Resources Development” și „Balkan Youth Festival” din Sofia, Bulgaria, în parteneriat cu organizații din țările participante la proiect. Finanțarea proiectului este asigurată prin Programul Erasmus+ al Comisiei Europene.

Powered by Jasper Roberts - Blog